2018-07-02

FAR:s mingel i Almedalen

Almedalsveckan har kickat i gång och med den FAR:s mingel som hölls på Clarion Hotel Wisby på söndagskvällen 1 juli. Vi passade på att fråga några gäster: Varför behövs Almedalsveckan?

Anna Johnson, vd Grant Thornton

– Almedalsveckan är en fantastiskt härlig mötesplats där entreprenörer, näringsliv, organisationer och politiker kan träffas och diskutera frågor och samhällsutmaningar som vi kan hjälpas åt att lösa.

 

Karin Apelman, FAR:s tillträdande generalsekreterare

– Jag gillar Almedalsveckan. Det jag tycker är bäst är att näringslivs- och samhällsfrågor är samlade här. Dialogen är öppen, alla är tillgängliga för samtal och samtalsklimatet är engagerat. I år är jag särskilt fokuserad på det som är relevant för FAR och hur vi kan fortsätta stärka och göra nytta för näringsliv och samhälle. Jag ser mycket fram emot att träffa och lyssna på FAR:s medlemmar och intressenter.

Patrik Nilsson, samhällspolitisk chef, Företagarna

– När Almedalsveckan är som bäst, då blir det spontana samtal mellan intresseorganisationer och lokalpolitiker som helt plötsligt kommer i samspråk om någonting som är betydelsefullt. Och då kan nya idéer och lösningar på problem dyka upp. Det är exakt därför veckan behövs: för att finna lösningsorienterade svar.

Hans Peter Larsson, tillträdande skatteansvarig, FAR

– Det är så praktiskt att träffa folk här och få ut de frågor man arbetar för. Nästa alla är här. Jag har varit på Almedalsveckan i fem-sex år och det har bara blivit och bättre för varje år. Ju fler man känner och nätverkar med, desto mer får man ut av de här dagarna.

Louise Lindquist Sassene, affärsutveckingledare lärmiljö Sweco Architects

– Almedalsveckan behövs för att väcka frågor som man inte har möjlighet att väcka annars. I vårt fall handlar det om att bygga tusen skolor på tio år. Hur gör man det med våra skattemedel så att det blir mest vinning för flest personer och barn?

Text: Sofia Hadjipetri Glantz
sofia.hadjipetri.glantz@far.se
Foto: Mats Rimér