2018-12-09

"För mig är det lika naturligt att gå in på FAR Online som på Google"

Claudio är FAR Online-användare, auktoriserad revisor och partner på Stromsons revisionsbyrå. FAR träffade honom för att prata lite om hur han använder FAR Online i sitt dagliga arbete. Lättillgängligheten, sökfunktionen och relaterade artiklar är det han uppskattar allra mest i verktyget.

Hej Claudio, berätta, hur kommer det sig att du började använda FAR Online?
– Tidigare använde jag böcker flitigt då jag skulle slå upp något. Men det har jag inte gjort nu på flera år, utan har helt gått över till digitalt och FAR Online. Det känns mer praktiskt och är ett smidigt alternativ.

Berätta, hur använder du FAR Online i ditt arbete?
– Jag använder FAR Online huvudsakligen som ett uppslagsverk och för att hämta olika typer av mallar och intyg. Vissa mallar som uppdateras titt som tätt och för att vara säker på att jag har den senast uppdaterade versionen brukar jag gå till FAR Online.
– För mig känns det lika naturligt att gå till FAR Online som det är att gå in på Google. Men med FAR Online förväntar jag mig att innehållet är korrekt uppdaterat. Det är väldigt viktigt eftersom det är en kvalitetsstämpel i mitt arbete.

Vilka funktioner uppskattar du mest med FAR Online?
– Att det är som ett uppdaterat professionellt bibliotek som är lättillgängligt och även smidigt att ha då man är ute hos kund och behöver slå upp något på en gång.

– En funktion jag uppskattar är att man i verktyget också får upp relevanta artiklar från Balans då man slår upp ett ämne. Det är intressant att få läsa om ämnet ur ett bredare perspektiv och gör det även lättare att läsa in sig på området och få nya infallsvinklar. Speciellt då man jobbar på en mindre byrå som jag gör, är det roligt att kunna ta del av hur andra i professionen ser på olika saker.

– I och med nya FAR Online har också sökfunktionen blivit tydligare och jag uppskattar att det framkommer olika områden med vanliga frågeställningar som man kan klicka sig fram på. Det underlättar sökfunktionen.

 För vem rekommenderar du FAR Online?
– Jag rekommenderar det för alla inom yrket. Det är ett smidigt sökverktyg och ett samlat bibliotek för branschen. Det ligger ju även i tiden att bli mer digital. Som påskrivande revisor är FAR Online en nödvändighet.

Text: Anna Ekström