2018-08-24

Hans Peter Larsson – med uppgift att synliggöra skattefrågor

I 30 år har auktoriserade skatterådgivaren Hans Peter Larsson haft skattefrågor som specialisering. Nu ska han synliggöra yrkesgruppen, yrkesrollen och auktorisationen i FAR:s namn.

Sedan 20 augusti befinner sig skatteprofilen Hans Peter Larsson hos FAR i Stockholm, där han framöver ska verka tre dagar i veckan med nya titeln Skatteansvarig. Och han är full av engagemang och idéer. Bland annat ska han skriva krönikor i både Resultat och i Balans.

– Tidningen Resultat är FAR:s röst i näringslivet för små- och medelstora företag. Jag ska kommentera skattenyheter, ny skattelagstiftning och andra förändringar inom skatteområdet som berör just de här företagen. Förutom krönikorna är jag en av branschexperterna i Resultat som svarar på läsarnas frågor, säger Hans Peter Larsson.

– I Balans ska jag omvärldsbevaka skattefrågor. Mina krönikor där kommer exempelvis att handla om rapporteringsskyldigheten för skatterådgivare, utformningen av en ny skattereform samt frågor om hållbarhet, etik och moral.

Ska synliggöra auktorisationen

På Hans Peter Larssons bord ligger också att synliggöra auktorisationen och driva debatt. Något han är van vid efter åren med skattebloggen Tax Matters som han drev då han arbetade på PwC. 18 år hann det bli hos revisionsjätten. Dessförinnan var han elva år på Företagarna.

– Vi har idéer om att bjuda in till skatteträffar i Resultats namn. Det kan vara frukostseminarier eller kvällsevenemang där man kan ta del av de senaste skattenyheterna eller lyssna på en föreläsning och mingla, berättar Hans Peter Larsson.

Text: Sofia Hadjipetri Glantz
sofia.hadjipetri.glantz@far.se