Event

Tvättar du pengar åt dina kunder?

I Sverige tvättas 150 miljarder kronor varje år, ett nästan astronomiskt belopp. Hur kan du vara säker på att din byrå inte möjliggör penningtvätt?

På mässan Ekonomi & Företag i Kista har FAR bjudit in Srf konsulterna, Finanspolisen och Ekobrottsmyndigheten till ett samtal om vad branschen måste göra för att förhindra ekonomisk brottslighet och penningtvätt.

Som redovisningskonsult och verksamhetsutövare ska du enligt penningtvättslagen hantera penningtvättsreglerna. Panelen diskuterar vad det innebär och vilka skyldigheter den enskilda konsulten har. Hur ser varningsflaggorna ut och vad händer när du anmäler din kund.

Välkommen till en spännande paneldebatt om penningtvätt!

Deltagare

Camilla Boije

Kvalitetschef, Srf konsulterna

Camilla Boije är kvalitetschef och ansvarig för penningtvättsfrågor på Srf konsulterna. Hon är själv auktoriserad redovisningskonsult med lång erfarenhet från redovisningsbranschen. Som kvalitetschef har hon mycket kontakt med medlemmar kring penningtvättsregelverket.

Magnus Karlsson

Strategisk analytiker, Finanspolisen

Magnus Karlsson är strategisk analytiker och verksamhetsutvecklare inom finansiell underrättelseverksamhet på Finanspolisen. Han var expert i 2022 års penningtvättsutredning och i penningtvätt och finansiering av terrorism under Sveriges EU-ordförandeskap.

Henrik Lundin

Ekorevisor, Ekobrottsmyndigheten

Henrik Lundin är ekorevisor på Ekobrottsmyndigheten med ansvar för områdena redovisning och revision. Han arbetar också med utbildning, metodutveckling, lagstiftningsarbete och samverkan med myndigheter och branschorganisationer. 

Pernilla Thelin

Föreningsjurist, FAR

Pernilla Thelin är föreningsjurist på FAR och jobbar med penningtvättsfrågor bland annat i FAR:s specialistgrupp etik. Hon har tidigare jobbat som jurist på BDO och inom den privata sektorn, med både noterade och onoterade bolag, samt 15 år på Bolagsverket.

Moderator

Pernilla Halling, kommunikationschef FAR

Om mässan

Ekonomi & Företag den 27-28 september på Kistamässan är en mötesplats för ekonomer och företagare inom små och medelstora företag. Registrera dig för kostnadsfri biljett

28 september kl. 10:45 - 11:30 Plats

På mässan Ekonomi & Företag i Kista

Eventet är genomfört