6 snabba frågor till Tommy Roos

Tommy Roos är lärare på utbildningen ledarskapsutbildning för ekonomer. Vi ställde några frågor till honom så att ni kan lära känna honom lite bättre.

Hej Tommy, berätta vem är du?
– Jag är utbildare och senior konsult på utbildningsföretaget Mindset. Själv skulle jag beskriva mig som en optimistisk och resultatinriktad pedagog. Det resultatinriktade är troligtvis ett arv från idrotten som jag sysslade mycket med tidigare i livet. Som optimist har jag en stark tro på humor och att man lär sig mer då man har roligt.

Vilka kurser har du på FAR?
– Utöver ledarskapsutbildningen för ekonomer drar jag ett ledarskapsblock i Certifierad ekonomichef.

Vad brinner du för?
– Affärer och utmaningar. Jag har en entreprenörsådra i mig och tycker om förändringar. Utöver det brinner jag för att förklara saker på ett pedagogiskt och lättförståeligt sätt.

Varför ska man gå en ledarskapskurs som ekonom?
– Som ekonom i en chefsposition kan det hända att man har mycket fokus på sin ”specialistroll” men inte lägger lika mycket tid och fokus på att vara ledare. Genom att gå en ledarskapsutbildning får man en fördjupad förståelse för sin roll som ledare och dess betydelse för sin funktion och hela företaget. Under utbildningen går vi igenom verktyg, så att du kan skapa förutsättningar för både dig själv och andra att lyckas så att ni tillsammans kan skapa resultat i företaget. Det är just det som är ett effektfullt ledarskap.

Vilka är dina förväntningar på utbildningen?
– Att deltagarna förstår att de är en viktig nyckel för att skapa resultat och effekt i affären, inte bara på sin avdelning utan i hela företaget.

Något man inte skulle tro om dig? 
– Jag är en hejare på att laga mat. Helst lagar jag traditionell mat; franskt, italienskt eller skandinaviskt.

Ledarskap för ekonomer