Momsnyheter

Under denna webbinarietimme får du en ökad förståelse för vilka praktiska effekter aktuella momsändringar får för de svenska företagens momshantering. 

  • Nyheter i budgetpropositionen 
  • Aktuella rättsfall 
  • Aktuella ställningstaganden
Auktoriserad redovisningskonsult Auktoriserad/godkänd revisor Redovisningskonsult Revisorsassistent

Kursbeskrivning

Vi har valt ut de bredaste nyheterna som berör de flesta företagen och som spänner över olika branscher. Under denna timme får du en ökad förståelse för vilka praktiska effekter momsändringarna får för de svenska företagens momshantering. 

Innehåll

Det händer mycket på momsområdet. Under 2020 infördes nya skärpta momsbestämmelser gällande varuhandel inom EU. Dessa bestämmelser kompletteras under 2021 av nya regler vid försäljning av varor och tjänster inom EU som sker på distans och online.

Brexit medför att momsredovisningen vid försäljning till och från UK påverkas. Vad behöver du ha koll på för att hantera momsen vid handel med utlandet på rätt sätt? Vi pratar också om Skatteverkets syn och tillämpning för koncerninterna transaktioner i blandad verksamhet, förmedling av varor och tjänster och hantering av kundförluster och ackord.

Lärare

Det här är ett FAR-webbinarium

Lärarledda expertföreläsningar

Våra webbinarier är lärarledda expertföreläsningar som du följer i realtid via webben. Under webbinariet finns möjlighet att ställa frågor och få svar direkt. Webbinarierna spelas också in och du får tillgång till inspelningen senast en vecka efter att webbinariet har sänts. Du har sedan tillgång till inspelningen i tre månader.

Vidareutbildningstimmar
Dina utbildningstimmar kommer att registreras när du har genomfört webbinariet. För att detta ska kunna registreras hos FAR måste du logga in på Mina sidor och slutföra webbinariet personligen i samband med realtidssändningen.

Kolla om din dator funkar med våra webbinarier
För att säkerställa att din dator är kompatibel för våra webbinarier kan du testa det här.

Webbinariet ingår i FAR:s Utbildningspaket online.

Utbildningspaketet innehåller allt från kortare nyhetsuppdateringar till fördjupande kurser i många olika ämnen.

Läs mer

Utbildningspaket online

I Utbildningspaketet online får du som kvalificerad ekonom allt från korta nyhetsuppdateringar till fördjupande kurser inom redovisning, revision, skatte- och momsfrågor.

Detta ingår i utbildningspaketet

  • En nyhetsdag online
  • Fri tillgång till sex olika nyhetswebbinarier
  • Fri tillgång till över 30 olika onlinekurser