Håll koll på alla regelverk med FAR Online

Som ekonom behöver du ha god kunskap om ekonomiska regelverk och hålla dig uppdaterad om regeländringar på området. På FAR Online finns alla ekonomiska regelverk samlade på ett ställe. Tjänsten uppdateras vid regeländringar och har alltid den senaste versionen tillgänglig.

FAR Online finns bland annat lagar, EU-rätt, myndighetsföreskrifter och självreglering samt uppslagsverk, Rättserien och tidningarna Balans och Skattenytt. Tjänsten vänder sig till dig som arbetar med ekonomi.

– FAR Online används på många ekonomiavdelningar runt om i Sverige, främst av ekonomichefer och controllers. Det finns även många experter inom exempelvis bank och finans som använder tjänsten.  FAR Online ger dig tillgång till en stor mängd källor och du kan alltid vara säker på att du får tillförlitligt och aktuell information, säger David Nylund, förlagschef på FAR.

För den som har funderingar kring lagar och regler är FAR Online en bra informationskälla. Även den som är erfaren på området har stor nytta av tjänsten. Det går att fördjupa sig inom allt från EU-rätt till självreglering.

– En av våra populäraste funktioner på FAR Online är anteckningar. Många använder anteckningar för att kunna påminna sig själva om hur de tänkte eller vilka vägledningar de följde i samband med en analys. Det är även ett bra sätt att dela tips med kollegor, säger David Nylund.

I slutet av september lanserades en ny, AI-baserad, sökfunktion kopplad till FAR Online. Sökfunktionen, som bygger på Chat GPT, ger användaren ytterligare ett sätt att söka information.

– Att kunna söka som på Google har varit det vanligaste önskemålet bland våra användare. Det är svårt när man inte har miljarder sökningar om dagen, men med ett GTP-baserat AI har vi nu möjlighet att erbjuda ett mänskligare sök. Ett sök som kommer påverka allas sökbeteende med tiden, säger David Nylund.

Att inte bara kunna söka i form av enstaka ord, utan nästan kunna chatta med sökmotorn, och låta en fråga bygga vidare på den förra, är ett helt nytt sätt att tänka kring sök. David Nylund tror att det här bara är första steget.

– Jag är övertygad om att vi bara ser början på denna typ av AI-baserat sök och jag vill uppmana alla att testa!

Testa FAR Online
Testa FAR Online AI

Alla ekonomiska regler på ett och samma ställe

FAR Online är den kvalitetssäkrade databasen där du hittar de senaste lagändringarna och regelverken inom områden som redovisning, revision, skatt och finans.

 

  • Lag- och regelsamlingar
  • Tusentals uppslagsord i Rättseriens uppslagsverk
  • Bokföringsnämndens K-regelverk, allmänna råd och vägledningar

David Nylund

Förlagschef

08-402 75 17 david.nylund@far.se