Finforum 2016 - Hållbar finansmarknad

Finforum samlar människor med olika perspektiv på börsbolagens marknadskommunikation. Här sätts redovisnings- och informationsfrågor i såväl ett svenskt som ett internationellt perspektiv i fokus.

Finforum har temat Hållbar finansmarknad och även i år är det Nasdaq som står som värd för arrangemanget. 22 november är du välkommen till Tullvaktsvägen 15. Du kan läsa programmet och anmäla dig här.

Bästa redovisning prisas

Under Finforum delas också priset för Bästa redovisning ut. Det gör vi för att inspirera företag att utveckla sin externa ekonomiska rapportering så att det blir enklare för investerarna att ta till sig den. En viktig röd tråd är att det ska vara lätt att förstå vilka parametrar som är viktiga för företagets utveckling, både finansiella och icke-finansiella.

Priset delades ut för första gången 1965 och fram till 1992 genomfördes tävlingen i en klass. Mellan åren 1993 och 2006 omfattades bedömningen av två klasser, en för ”stora” och en för ”mindre” företag. Från och med 2007 sker indelningen på samma sätt som på börslistorna, det vill säga i Small, Mid och Large Cap.