2021-01-04

FAR söker en auktoriserad revisor

Är du auktoriserad revisor med stort intresse för revision och revisionsmetodik samt utvecklingen av dessa? Kom och arbeta hos oss på FAR! Ditt arbete bidrar till att utveckla revisionsyrket för framtiden, till nytta för näringsliv och samhälle.
Sista ansökningsdag: 2021-02-15

Vi söker en auktoriserad revisor med bred erfarenhet från ledande revisionsbyrå eller annan ledande aktör inom revisionsbranschen

Om rollen

Som auktoriserad revisor hos FAR bidrar ditt arbete till att utveckla revisionsyrket för framtiden, till nytta för näringsliv och samhälle. Genom ditt stora intresse för revision, revisionsmetodik och utvecklingen av dessa arbetar du tillsammans med vårt expertnätverk för att klargöra god yrkessed och förmedla kunskap.

Normgivningsarbetet är en viktig del av arbetet och kräver god förståelse för medlemmarnas och byråernas verklighet, men även förmågan att se framåt och fånga kommande behov.

Du drivs av möjligheten att utveckla samt påverka branschen genom att ligga steget före i frågor rörande god yrkessed, opinionsbildning, remissarbete och etik. Genom medlemsrådgivningen kommer du i kontakt med våra medlemmar och bistår med vägledning inom revisionsmetodik. Vidare är du social och trygg med att representera FAR hos medlemmar och samarbetspartners, även i det internationella forumet.

Din förståelse för den digitala utvecklingen är god. Branschen utvecklas ständigt, varpå det är viktigt med ett digitalt intresse och nytänkande. 

Du rapporterar till chefen för verksamhetsområdet Medlem. Kontoret ligger i Stockholm men med goda möjligheter att pendla ser vi även sökande från hela landet.


Om FAR

FAR utvecklar ekonomi-Sverige och ger näringsliv och samhälle tydliga spelregler, rätt kompetens och tillförlitlig information. FAR är en branschorganisation inom redovisning, revision och rådgivning, och är ett av Sveriges största privata utbildningsföretag inom ekonomiområdet med cirka 300 årliga utbildningstillfällen. FAR har även den ledande tjänsten för digital tillgång till regler och handledning inom ekonomiområdet, FAR Online.

FAR har cirka 5 000 medlemmar och cirka 1 000 anslutna medlemsföretag. FAR:s medlemmar är auktoriserade och godkända revisorer, redovisningskonsulter, skatterådgivare, lönekonsulter och specialister samt små och stora företag inom redovisning, revision och rådgivning.

FAR hjälper branschen att göra nytta för näringsliv och samhälle. FAR:s uppdrag från medlemmarna är att klargöra god yrkessed, paketera och förmedla kunskap samt att driva opinionsbildning. Verksamheten består idag av 50 medarbetare som arbetar i moderna lokaler centralt i Stockholm.

 

Kravprofil

Bakgrund och erfarenheter:

Viktiga erfarenheter och kompetenser vi ser som viktiga för rollen är i stora drag:

 • +10 års erfarenhet som revisor från ledande revisionsbyrå
 • Auktoriserad revisor
 • Erfarenhet från både större och mindre företag i olika associationsformer
 • God förståelse för det övriga kompetensgrupperna inom FAR (redovisning, skatt och lön)
 • Förmåga att jobba med samtliga medlemmar inom FAR
 • Vi ser att du tidigare har arbetat brett inom ekonomiområdet med erfarenheter från näringsliv och/eller offentlig sektor
 • Erfarenhet inom redovisning, skatt och rådgivning är meriterande
 • Erfarenhet av internt arbete med metodikfrågor och som lärare/seminarieledare inom redovisning, revision och bolagsrätt är meriterande
 • God IT-kunskap
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska


Personliga egenskaper:

 • Analytisk förmåga
 • Teamorienterad – lagspelare
 • Social, lätt att knyta kontakter och bygga nätverk
 • Initiativtagare med utpräglad servicekänsla
 • Prestigelös och trygg

Ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi hoppas kunna ha någon på plats till våren 2020. Du ansöker med CV och personligt brev. Sista ansökningsdag är den 15 februari 2021, men vänta inte med din ansökan – urval sker löpande.

På FAR värdesätter vi mångfald. Mångfald för oss är alla de egenskaper som gör människor unika. Vi välkomnar därför alla sökande oavsett kön, ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, social tillhörighet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning, familjeförhållanden och utbildning.

Har du frågor om tjänsten, kontakta affärsområdeschef Therese Andersson, therese.andersson@far.se eller HR Maria Elg, maria.elg@far.se

Ansök här