2023-02-24

Auktoriserad revisor

Vill du vara med att utveckla revisionsyrket för framtiden? FAR söker nu en auktoriserad revisor med bred erfarenhet som brinner för digitalisering och framtidens revision.
Sista ansökningsdag: 2023-04-01

Som auktoriserad revisor hos FAR bidrar ditt arbete till att utveckla revisionsyrket för framtiden, till nytta för näringsliv och samhälle. Vi söker en auktoriserad revisor med bred erfarenhet från ledande revisionsbyrå eller annan ledande aktör inom revisionsbranschen som brinner för digitalisering och framtidens revision.

Genom ditt genuina intresse för revision tillsammans med digitalisering och utvecklingen av framtidens revisor och revisionsmetodik arbetar du tillsammans med dina kollegor och vårt expertnätverk för att ligga steget före.

Din förståelse för den digitala utvecklingen är mycket god. Branschen utvecklas ständigt, varpå det är viktigt med ett digitalt intresse och nytänkande. Meriterande är erfarenhet även inom redovisning, hållbarhet, skatt och rådgivning. 

Du drivs av möjligheten att utveckla och påverka branschen genom att ligga steget före i frågor rörande god yrkessed, opinionsbildning och teknologisk utveckling. Genom medlemsrådgivningen kommer du i kontakt med våra medlemmar och bistår med vägledning inom revisionsmetodik. Vidare är du social och trygg med att representera FAR hos medlemmar och samarbetspartners, även i det internationella forumet.

Du rapporterar till chefen för verksamhetsområdet Medlem. Kontoret ligger nära centralstationen i Stockholm så har du goda pendlingsmöjligheter ser vi gärna sökande från hela landet.

Bakgrund och erfarenheter

Viktiga erfarenheter och kompetenser vi ser som viktiga för rollen är i stora drag:

 • +10 års erfarenhet som revisor från ledande revisionsbyrå
 • Auktoriserad revisor
 • Mycket god IT-kunskap och genuint intresse för teknologi
 • Projektledarkunskaper är meriterande
 • Erfarenhet från både större och mindre företag i olika associationsformer
 • God förståelse för övriga kompetensgrupper inom FAR (redovisning, hållbarhet, skatt och lön)
 • Förmåga att jobba med samtliga medlemmar inom FAR
 • Vi ser att du tidigare har arbetat brett inom ekonomiområdet med erfarenhet från näringslivet
 • Tjänsten förutsätter goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Personliga egenskaper

 • Teamorienterad – lagspelare
 • Social, lätt att knyta kontakter och bygga nätverk
 • Initiativtagare med utpräglad servicekänsla
 • Prestigelös och trygg

Om FAR

FAR utvecklar ekonomi-Sverige och ger näringsliv och samhälle tydliga spelregler, rätt kompetens och tillförlitlig information. FAR är en branschorganisation inom revision, redovisning och rådgivning, och ett av Sveriges största privata utbildningsföretag inom ekonomiområdet med cirka 300 årliga utbildningstillfällen. FAR har även den ledande tjänsten för digital tillgång till regler och handledning inom ekonomiområdet, FAR Online.

FAR har cirka 5 000 medlemmar och cirka 1 000 anslutna medlemsföretag. FAR:s medlemmar är auktoriserade och godkända revisorer, redovisningskonsulter, skatterådgivare, lönekonsulter och specialister samt små och stora företag inom redovisning, revision och rådgivning. Revisorer auktoriseras av Revisorsinspektionen, som också utövar myndighetstillsyn. FAR auktoriserar redovisningskonsulter, lönekonsulter och skatterådgivare och utövar kvalitetskontroll över dessa.

FAR hjälper branschen att göra nytta för näringsliv och samhälle. FAR:s uppdrag från medlemmarna är att klargöra god yrkessed, paketera och förmedla kunskap samt att driva opinionsbildning.

Verksamheten består idag av cirka 50 medarbetare som arbetar i moderna lokaler centralt i Stockholm. Arbetsmiljön präglas av en fin teamkänsla, professionalism, hög grad av lärande och utveckling samt nyfikenhet på framtidsfrågorna för branschen.

Ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde efter överenskommelse. Du ansöker med cv och personligt brev. Sista ansökningsdag är den 2 april 2023, men vänta inte med din ansökan – urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.  

Har du frågor om tjänsten, kontakta rekryterande chef Therese Andersson, therese.andersson@far.se  eller HR-chef Maria Elg, maria.elg@far.se.

Ansök här
FAR:s logo

Therese Andersson 

therese.andersson@far.se