Jobba på FAR!

FAR utvecklar ekonomi-Sverige och ger näringsliv och samhälle tydliga spelregler, rätt kompetens och tillförlitlig information. FAR är en branschorganisation inom redovisning, revision och rådgivning och är ett av Sveriges största privata utbildningsföretag inom ekonomiområdet med cirka 300 årliga utbildningstillfällen. FAR har även den ledande tjänsten för digital tillgång till regler och handledning inom ekonomiområdet, FAR Online.

LEDIGA TJÄNSTER

 • 2022-12-23

  VD-assistent till FAR

  Vill du bli en del av en organisation som skapar nytta för näringsliv och samhälle? Är du en erfaren administratör med ett öga för detaljer och som vill leverera förstklassig service i allt du gör? Sök då rollen som VD-assistent till branschorganisationen FAR!

  Sista ansökningsdag: 2023-01-09
  Läs mer och ansök
 • 2023-01-02

  Bolagsjurist till FAR

  Är du jurist med intresse för att hantera avtal men som även har ett intresse för att lämna rådgivning och utreda rättsfrågor? Då kan detta jobb vara något för dig!

  Sista ansökningsdag: 2023-03-01
  Läs mer och ansök

Är du vår nya kollega eller vill du bli aktiv i FAR:s expertnätverk?

Välkommen att skicka in en spontanansökan!

Det här erbjuder FAR

 • Utveckling och möjligheter

  Hos oss finns utrymme att växa och prova nytt! Du kan påverka och är en viktig pusselbit i organisationen.

 • Kunniga och generösa kollegor

  FAR är ett kunskapsföretag där du utvecklas tillsammans och med hjälp av dina duktiga kollegor.

 • Fantastiskt läge

  Arbeta i nya, fräscha lokaler centralt i Stockholm, med gångavstånd till centralstation, flygbussar och restauranger.

Möt våra medarbetare

Läs mer om några av dina framtida kollegor!

Kundservice

Sofia Lagoni

Medlemskoordinator

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?
Det blir ett par samtal om dagen med medlemmar för att fånga upp vad som händer på byråerna. Jag har löpande kontakt med våra samarbetspartners, är involverad i marknadsaktiviteter och i kommunikationen på FAR:s webbplats.

Vad är det mest spännande med ditt jobb?
Jag har en väldigt bred tjänst! Det är spännande att prata med medlemmar och jag vet aldrig i förväg var samtalet landar. Det är roligt att fånga upp det medlemmarna tycker är viktigt och föra det vidare in i organisationen.

Vad tycker du kännetecknar FAR som arbetsplats?
Detta är min andra tjänst här och det tycker jag är något som kännetecknar FAR, möjligheten att växa och utvecklas. Vi är ett glatt gäng som är bra på att samarbeta och ta vara på den fantastiska kompetentes som finns.

Kristina Rudolfson

Kristina Rudolfsson

Projektledare

Berätta, vad gör du på FAR?
Min roll är att koordinera hanteringen av FAR:s kurser.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?
Varje dag ser vi över kommande kurstillfällen, stämmer av med föreläsare och med anläggningar där kurserna ska genomföras. Vi har kontakt med de som anmält sig, så att de får väsentlig information inför kursstarten. Vi hjälper också till med rådgivning, så att det blir lättare för medlemmar och företagsekonomer att välja rätt kurs, och därmed få rätt kompetensutveckling.

Vad är det mest spännande med ditt jobb?
Att jobbet är omväxlande, eftersom det innebär både projektledning och administration.

Vad tycker du kännetecknar FAR som arbetsplats?
Vi har en trivsam och modern arbetsplats med bra gemenskap, tillit och engagemang.

Henrik Sohlberg

Henrik Sohlberg

Juridisk redaktör

Berätta, vad gör du på FAR?
Jag är juridisk redaktör på förlaget på FAR. Vi har hand om FAR Online och ger också ut FAR:s regelsamlingar som böcker.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?
Jag börjar med att kolla mina bevakningsområden, för att se om det har kommit någonting nytt, och tar hand om det som ska in i FAR Online. Det kan vara nya lagar, nytt från Skatteverket eller självreglering från någon av FAR:s normgivningsgrupper. Om det är något som är intressant för våra kunder skriver jag en nyhet och publicerar på vår webbplats.

Vad tycker du kännetecknar FAR som arbetsplats?
Det är arbetsplats där man är mån om sina anställda och att alla ska trivas. Vi har många aktiviteter som skapar gemenskap och samhörighet. Det är också gott om kompetent personal.

Helena Eibertzon Löfgren

Helena Eibertzon Löfgren

Föreningsjurist

Vilken är din roll på FAR?
Jag ansvarar för kvalitetskontrollen av revisionsverksamhet. Det innebär att jag bereder kvalitetskontrollärenden och föreslår beslut. Jag är också FAR-representant i Specialistgrupp Etik.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?
Det varierar beroende på var i kvalitetskontrollsarbetet vi befinner oss. Det kan vara genomgång av kontrollärenden, kontakter med kontrollanter och medlemmar, beredning av underlag till Revisorsinspektionen, att skriva protokoll, beslutsbrev eller mötesunderlag till kvalitetsnämnden eller etikgruppen.

Vad tycker du kännetecknar FAR som arbetsplats?
FAR är en arbetsplats med kompetenta och ödmjuka kollegor och en arbetsgivare som verkligen låter medarbetarna utvecklas och anta nya roller inom företaget. FAR är en arbetsgivare man blir kvar hos!

Carl Brege

Carl Brege

Bolagsjurist

Vilken är din roll på FAR?
Jag är bolagsjurist med ansvar för FAR:s avtal. Det innebär att jag granskar och ser till att alla avtal efterlevs, tar fram egna avtal och uppdaterar FAR AB:s kommersiella allmänna villkor. Jag är också sekreterare i FAR:s valberedning och i kvalitetsnämnden för skatterådgivningsverksamhet.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?
Det varierar från dag till dag. Från granskning av avtal till GDPR-frågor och kvalitetsnämndsärenden. På våren är det stort fokus på valberedningsarbete och under hösten bistår jag FAR:s chefsjurist med årsstämman.

Vad tycker du kännetecknar FAR som arbetsplats?
Högt i tak och lyhörd arbetsgivare som månar om sina anställda. Satsas mycket på att vara i framkant och vara modern.

Anna Karin Wikner

Anna Karin Wikner

Handläggare medlemskap & kvalitetskontroll

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Jag har mycket kontakt med medlemmar och blivande medlemmar. Jag går igenom medlemsansökningar och kollar att den sökande uppfyller FAR:s krav. Det kan se olika ut beroende på yrkesroll och Ibland ställer jag kompletterande frågor eller begär ytterligare uppgifter. Jag svarar också på frågor om FAR:s medlemskap, auktorisationer, vidareutbildningskrav och FAR:s kvalitetskontroll, fakturera medlemsavgifter och att tar fram auktorisationsintyg.

Vad tycker du kännetecknar FAR som arbetsplats?
Väldigt kunniga och generösa kollegor som gärna delar med sig av sin kunskap. FAR är en stabil arbetsgivare som litar på att vi anställda gör ett bra jobb och ger oss frihet och mandat att utföra det på bästa sätt.

Birgitta Åhlander

Birgitta Åhlander

Auktoriserad Redovisningskonsult FAR

Berätta, vad du gör på FAR?
Jag jobbar främst med vår medlemsrådgivning där jag resonerar med medlemmar kring de redovisnings- och konsultfrågor de ställer till oss. Dessutom jobbar jag med auktorisationsprocessen för redovisningskonsulter och representerar FAR i vår strategiska och operativa grupp för redovisning. Jag sitter också med i styrelsen för BAS-intressenternas förening och samverkar med Skatteverket i operativa frågor.

Det mest spännande med ditt jobb …?
Att man lär sig något nytt nästan varje dag.

... och det mest utmanande?
Riktigt kluriga frågor.

Vad tycker du kännetecknar FAR som arbetsplats?
– FAR är ett kunskapsföretag – vi sprider kunskap genom utbildning, medlemsrådgivning, FAR Online, tidningen Balans och vår hemsida.

Niklas Ferm

Niklas Ferm

Försäljningschef

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
–Jag har ofta kundmöten och kundsamtal. Omvärldsbevakning via LinkedIn, media och relevanta webbplatser är en annan viktig del av mitt jobb. Jag har också löpande avstämningar med kundservice om hur försäljningen går. Dagarna går snabbt, det är ju så när man har roligt!

Det mest spännande med ditt jobb?
Dialogen med FAR:s medlemmar om kompetensutveckling och om byråns utveckling. Kontakten med andra företagsekonomer som vill utvecklas är väldigt givande. Jag är också med och påverkar FAR:s marknadsinsatser och försäljningsstrategier – det är verkligen spännande!

Det bästa med att jobba på FAR?
Kompetenta och trevliga kollegor. Men även möjligheten att påverka och utvecklas och alla intressanta samtal med kunder och medlemmar.

Charlotta Marténg

Charlotta Marténg

Chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningen Balans

Berätta, vad du gör på FAR?
Jag ansvarar för innehållet i tidningen Balans. Uppdraget är att stärka medlemmarna i sina yrkesroller, inspirera och skildra branschens utveckling.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Det är en hel del planering, möten och avstämningar med min kollega Sofia. Dessutom gör jag intervjuer och skriver artiklar. Som chefredaktör är det också mitt ansvar att utveckla vårt erbjudande till medlemmarna.

Vad kännetecknar FAR som arbetsplats?
Här finns utrymme att växa! Man har kollegor som bryr sig och får arbeta med andra som strävar mot samma mål. FAR är en arbetsgivare som lyssnar på sina anställda, och du ges möjlighet att vara kreativ, komma med idéer och få genomföra dina projekt.

Human Resources

Maria Elg

Human Resources

08-402 75 21 maria.elg@far.se