Jobba på FAR!

FAR utvecklar ekonomi-Sverige och ger näringsliv och samhälle tydliga spelregler, rätt kompetens och tillförlitlig information. FAR är en branschorganisation inom redovisning, revision och rådgivning och är ett av Sveriges största privata utbildningsföretag inom ekonomiområdet med cirka 300 årliga utbildningstillfällen. FAR har även den ledande tjänsten för digital tillgång till regler och handledning inom ekonomiområdet, FAR Online.

Just nu har vi inga lediga tjänster utlysta men du är välkommen att skicka in en spontanansökan!

Är du vår nya kollega eller vill du bli aktiv i FAR:s expertnätverk?

Välkommen att skicka in en spontanansökan!

Det här erbjuder FAR

  • Utveckling och möjligheter

    Hos oss finns utrymme att växa och prova nytt! Du kan påverka och är en viktig pusselbit i organisationen.

  • Kunniga och generösa kollegor

    FAR är ett kunskapsföretag där du utvecklas tillsammans och med hjälp av dina duktiga kollegor.

  • Fantastiskt läge

    Arbeta i nya, fräscha lokaler centralt i Stockholm, med gångavstånd till centralstation, flygbussar och restauranger.

Möt våra medarbetare

Läs mer om några av dina potentiella kollegor!

Anna Karin Wikner

Anna Karin Wikner

Handläggare Medlemskap & kvalitetskontroll

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
– Jag har mycket kontakt med medlemmar och blivande medlemmar. Jag går igenom de ansökningar om medlemskap som har kommit in och kollar att den sökande uppfyller FAR:s krav, som kan se olika ut beroende på yrkesroll. Ibland ställer jag kompletterande frågor eller begär in någon ytterligare uppgift. Jag svarar också på frågor, bland annat om FAR:s medlemskap, auktorisationer, vidareutbildningskrav samt om FAR:s kvalitetskontroll.

Andra arbetsuppgifter är att fakturera medlemsavgifter och att ta fram auktorisationsintyg.

Vad tycker du kännetecknar FAR som arbetsplats?
– Väldigt kunniga och generösa kollegor som gärna delar med sig av sin kunskap. FAR är en stabil arbetsgivare som litar på att vi anställda gör ett bra jobb och ger oss frihet och mandat att utföra det på bästa sätt.

Vad gör du då du inte jobbar?
– Snörar gärna på mig vandringskängorna. Jag gillar att plocka svamp och cykla och går ofta på loppis och auktion.

Birgitta Åhlander

Birgitta Åhlander

Auktoriserad Redovisningskonsult FAR

Berätta om dig och vad du gör på FAR?
– Jag jobbar främst med vår medlemsrådgivning där jag resonerar med medlemmar kring de redovisnings- och konsultfrågor de ställer till oss. Utöver det jobbar jag med auktorisationsprocessen för redovisningskonsulterna och representerar FAR i vår strategiska och operativa grupp för redovisning. Jag sitter också med i styrelsen för BAS-intressenternas förening och samverkar med Skatteverket i operativa frågor.

Det mest spännande med ditt jobb …?
– Att man lär sig något nytt nästan varje dag.

... och det mest utmanande?
– Riktigt kluriga frågor.

Vad tycker du kännetecknar FAR som arbetsplats?
– FAR är ett kunskapsföretag - vi sprider kunskap genom utbildning, medlemsrådgivning, FAR Online, tidningarna Balans och Resultat samt vår hemsida.

Vad gör du då du inte jobbar?
– Jag gillar att se film, helst på bio, och är en hejare på att sticka!

Niklas Ferm

Niklas Ferm

Försäljningschef på FAR

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
– Ofta har jag inplanerade kundmöten och kundsamtal. Omvärldsbevakning är också en viktig del i mitt jobb, via LinkedIn, media och relevanta webbar. Jag har också löpande avstämningar med bland annat FAR:s kundservice för att uppdatera mig om hur försäljningen går. Dagarna går snabbt, det är ju så när man har roligt!

Det mest spännande med ditt jobb …?
– Dialogen med FAR:s medlemmar, både om deras egen kompetensutveckling och om byråns utveckling. Kontakten med andra företagsekonomer som vill utvecklas i sin yrkesroll är också väldigt givande. Jag har även möjlighet att vara med och påverka utvecklingen av FAR:s marknadsinsatser och försäljningsstrategier och det är verkligen spännande! Teknikutvecklingen har ju öppnat för många nya möjligheter den senaste tiden.

Det bästa med att jobba på FAR?
– Alla kompetenta och trevliga kollegor. Men även möjligheten att påverka och utvecklas och alla intressanta samtal med kunder och medlemmar.

Vad gör du då du inte jobbar?
– Idrott är mitt signum. Spelar jag inte golf, går med fru och hund i skogen eller ägnar mig åt löpning så hänger jag nog i en innebandyhall.

Frida Hyllengren

Frida Hyllengren

Controller

Berätta om dig och vad du gör på FAR?  
– Jag jobbar sedan fyra år tillbaka som controller för vår kommersiella verksamhet på FAR, vilket innebär ett ansvar för ekonomisk planering och uppföljning av våra drygt 300 utbildningar, vårt informationssystem FAR Online och alla de böcker som FAR säljer.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?  
– Var vi befinner oss i månaden respektive kvartalet styr vad jag jobbar med och dagarna är väldigt varierande. Det är högt och lågt, allt från att kontrollera vårt boklager till att ta fram beslutsunderlag till ledningsgruppen. Mitt främsta verktyg är Excel i kombination med flera ekonomisystem som jag använder till rapportering inom organisationen. Andra uppgifter är att skapa presentationsmaterial och rapporter utifrån försäljning, göra anmälningsanalyser samt underhålla system tillsammans med andra avdelningar och leverantörer.

Vad tycker du kännetecknar FAR som arbetsplats?  
– Det finns en anda att hela tiden utveckla, anpassa och effektivisera våra kommersiella produkter och det är kul att jobba i en sådan miljö. Jag trivs jättebra och får jobba under eget ansvar. FAR som arbetsgivare är flexibel, vilket jag tycker är jätteviktigt då jag har tre barn som går i skolan.

Vad gör du då du inte jobbar?
– När jag är ledig är det oftast fullt fokus på familjen. Blir det egen tid vill jag ha kul med mina vänner och träna. Går det så försöker jag ta mig ut till havet och skärgården.

Johanna Svensson

Johanna Svensson

Auktoriserad revisor

Berätta om dig och vad du gör på FAR?
– Min yrkesroll är bred och mina arbetsuppgifter är mycket varierande. Jag arbetar bland annat med flera av våra grupper inom expertnätverket FAR-aktiva, svarar på frågor i vår medlemsrådgivning, deltar i arbetet med att utveckla rekommendationer på revisionsområdet och översättning av internationella regelverk.

Det mest spännande med ditt jobb …?
– Att få vara med och påverka branschens utveckling och hjälpa våra medlemmar när de ställs inför svåra frågor i sin yrkesroll.

… och det mest utmanande?
– Att tolka nya regler och se till att de implementeras på ett bra sätt.

Det bästa med att jobba på FAR?
– Det finns så mycket kunskap både hos kollegor och medlemmar vilket är väldigt utvecklande. En annan sak som ger mycket inspiration är att ha kontakt med våra medlemmar som brinner för att hjälpa sina kunder och att göra nytta för näringsliv och samhälle.

Vad gör du då du inte jobbar?
– Jag tycker om att röra på mig, så man hittar mig antingen ute på en powerwalk eller på ett träningspass på Friskis & Svettis. Jag tycker även om att läsa och att umgås med vänner och familj.

Maria Garenberg

Maria Garenberg

Kund- och medlemsservicechef/ projektledare IT

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
– Ingen dag är den andra lik. Ibland sitter jag hela dagen och chattar med våra trevliga kunder och medlemmar och andra dagar är det möten med kollegor och leverantörer för hela slanten. Däremellan hjälper jag till att felsöka i våra olika system eller utvecklar våra arbetssätt och digitala hjälpmedel. Dagarna brukar gå fort, med andra ord.

Det mest spännande med ditt jobb …?
– Att jag får jobba med så många olika uppgifter och med så många olika personer både inom och utanför FAR. Trots att jag har arbetat på FAR i elva år lär jag mig hela tiden något nytt om FAR som organisation, om våra produkter och om våra system.

… och det mest utmanande?
– Att få tiden att räcka till för allt roligt jag vill göra.

Vad kännetecknar FAR som arbetsplats?
– Att det är okej att göra fel. Det gör att vi vågar testa att göra nya saker. Sen ligger vi också hela tiden i framkant i den tekniska utvecklingen och för mig som brinner både för nya saker och för teknik är det toppen.

Vad gör du då du inte jobbar?
– Jag har två barn så det brukar vara full fart även på fritiden. Några av mina intressen: orientering, baka och läsa böcker.

Maria Elg

Human Resources

Maria Elg

Human Resources

08-402 75 21 maria.elg@far.se