Jobba på FAR!

FAR utvecklar ekonomi-Sverige och ger näringsliv och samhälle tydliga spelregler, rätt kompetens och tillförlitlig information. FAR är en branschorganisation inom redovisning, revision och rådgivning och är ett av Sveriges största privata utbildningsföretag inom ekonomiområdet med cirka 300 årliga utbildningstillfällen. FAR har även den ledande tjänsten för digital tillgång till regler och handledning inom ekonomiområdet, FAR Online.

Välkommen att söka utannonserad tjänst eller att skicka in en spontanansökan.

Är du vår nya kollega eller vill du bli aktiv i FAR:s expertnätverk?

Välkommen att skicka in en spontanansökan!

Det här erbjuder FAR

  • Utveckling och möjligheter

    Hos oss finns utrymme att växa och prova nytt! Du kan påverka och är en viktig pusselbit i organisationen.

  • Kunniga och generösa kollegor

    FAR är ett kunskapsföretag där du utvecklas tillsammans och med hjälp av dina duktiga kollegor.

  • Fantastiskt läge

    Arbeta i nya, fräscha lokaler centralt i Stockholm, med gångavstånd till centralstation, flygbussar och restauranger.

Möt våra medarbetare

Läs mer om några av dina potentiella kollegor!

Anna Karin Wikner

Anna Karin Wikner

Handläggare medlemskap & kvalitetskontroll

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
– Jag har mycket kontakt med medlemmar och blivande medlemmar. Jag går igenom de ansökningar om medlemskap som har kommit in och kollar att den sökande uppfyller FAR:s krav, som kan se olika ut beroende på yrkesroll. Ibland ställer jag kompletterande frågor eller begär in någon ytterligare uppgift. Jag svarar också på frågor, bland annat om FAR:s medlemskap, auktorisationer, vidareutbildningskrav samt om FAR:s kvalitetskontroll.

Andra arbetsuppgifter är att fakturera medlemsavgifter och att ta fram auktorisationsintyg.

Vad tycker du kännetecknar FAR som arbetsplats?
– Väldigt kunniga och generösa kollegor som gärna delar med sig av sin kunskap. FAR är en stabil arbetsgivare som litar på att vi anställda gör ett bra jobb och ger oss frihet och mandat att utföra det på bästa sätt.

Vad gör du då du inte jobbar?
– Snörar gärna på mig vandringskängorna. Jag gillar att plocka svamp och cykla och går ofta på loppis och auktion.

Birgitta Åhlander

Birgitta Åhlander

Auktoriserad Redovisningskonsult FAR

Berätta om dig och vad du gör på FAR?
– Jag jobbar främst med vår medlemsrådgivning där jag resonerar med medlemmar kring de redovisnings- och konsultfrågor de ställer till oss. Utöver det jobbar jag med auktorisationsprocessen för redovisningskonsulterna och representerar FAR i vår strategiska och operativa grupp för redovisning. Jag sitter också med i styrelsen för BAS-intressenternas förening och samverkar med Skatteverket i operativa frågor.

Det mest spännande med ditt jobb …?
– Att man lär sig något nytt nästan varje dag.

... och det mest utmanande?
– Riktigt kluriga frågor.

Vad tycker du kännetecknar FAR som arbetsplats?
– FAR är ett kunskapsföretag - vi sprider kunskap genom utbildning, medlemsrådgivning, FAR Online, tidningen Balans och vår hemsida.

Vad gör du då du inte jobbar?
– Jag gillar att se film, helst på bio, och är en hejare på att sticka!

Niklas Ferm

Niklas Ferm

Försäljningschef

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
– Ofta har jag inplanerade kundmöten och kundsamtal. Omvärldsbevakning via LinkedIn, media och relevanta webbar är också en viktig del i mitt jobb. Jag har också löpande avstämningar med bland annat FAR:s kundservice för att uppdatera mig om hur försäljningen går. Dagarna går snabbt, det är ju så när man har roligt!

Det mest spännande med ditt jobb …?
– Dialogen med FAR:s medlemmar, både om deras egen kompetensutveckling och om byråns utveckling. Kontakten med andra företagsekonomer som vill utvecklas i sin yrkesroll är också väldigt givande. Jag har även möjlighet att vara med och påverka utvecklingen av FAR:s marknadsinsatser och försäljningsstrategier och det är verkligen spännande!

Det bästa med att jobba på FAR?
– Kompetenta och trevliga kollegor. Men även möjligheten att påverka och utvecklas och alla intressanta samtal med kunder och medlemmar.

Vad gör du då du inte jobbar?
– Idrott är mitt signum. Spelar jag inte golf, går med fru och hund i skogen eller ägnar mig åt löpning så hänger jag nog i en innebandyhall.

Frida Hyllengren

Frida Hyllengren

Controller

Berätta om dig och vad du gör på FAR?  
– Jag jobbar som controller för vår kommersiella verksamhet på FAR, vilket innebär ett ansvar för ekonomisk planering och uppföljning av våra drygt 300 utbildningar, vårt informationssystem FAR Online och de böcker som FAR säljer.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?  
– Var vi befinner oss i månaden respektive kvartalet styr vad jag jobbar med. Det är högt och lågt, allt från att kontrollera vårt boklager till att ta fram beslutsunderlag till ledningsgruppen. Andra uppgifter är att skapa presentationsmaterial och rapporter utifrån försäljning, göra anmälningsanalyser samt underhålla system tillsammans med andra avdelningar och leverantörer.

Vad tycker du kännetecknar FAR som arbetsplats?  
– Det finns en anda att hela tiden utveckla, anpassa och effektivisera våra kommersiella produkter och det är kul att jobba i en sådan miljö. FAR som arbetsgivare är flexibel, vilket jag tycker är jätteviktigt, eftersom jag har tre barn som går i skolan.

Vad gör du då du inte jobbar?
– När jag är ledig är det oftast fullt fokus på familjen. Blir det egen tid vill jag ha kul med mina vänner och träna. Går det så försöker jag ta mig ut till havet och skärgården.

Charlotta Marténg

Charlotta Marténg

Chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningen Balans

Berätta om dig och vad du gör på FAR?
– Jag ansvarar för innehållet i tidningen Balans. Tidningens uppdrag är att stärka medlemmarna i sina yrkesroller, skildra branschens utveckling, inspirera och skapa stolthet i branschen.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
– Det är en hel del planering och möten för att fånga upp vad som är på gång inom branschen och avstämningar med min kollega Sofia, digital redaktör och en klippa på att sköta Balans webb. Dessutom gör jag intervjuer och skriver artiklar. Som chefredaktör är det också mitt ansvar att utveckla vårt erbjudande till medlemmarna.

Vad kännetecknar FAR som arbetsplats?
– FAR är en arbetsplats där det finns utrymme att växa! Här får man kollegor som bryr sig och får arbeta med andra som strävar åt samma mål – att skapa värde för medlemmarna och för näringsliv och samhälle. FAR är en arbetsgivare som lyssnar på sina anställda, och du ges möjlighet att vara kreativ, komma med idéer och få genomföra dina projekt.

Vad gör du då du inte jobbar?
– Jag älskar musik, americana, blues, country, och att dansa till den musiken med min man! Har också tre dvärgschnauzrar, en dotter i tonåren och ett fritidshus i Södermanland – så det är inga problem att fylla tiden när jag inte arbetar.

Human Resources

Maria Elg

Human Resources

08-402 75 21 maria.elg@far.se