Slutspurt inför lönekonsulternas auktorisationsdag

2017-03-16 16:23

Micaela Bingström, ordförande i projektgruppen som jobbar med auktorisationen för lönekonsulter på FAR, ser flera månaders arbete snart gå i lås.

31 maj 2017 auktoriseras de första lönekonsulterna på FAR. Efter en period av intensiva förberedelser för projektgruppen med ordförande Micaela Bingström, PwC, i spetsen är alla nödvändiga steg tagna.

Förutom auktorisationsdagen sista maj finns två andra datum att notera i kalendern; förberedelsekursen 3 april och tentamen 4 maj.

– Projektgruppens långa gedigna arbete med att gå från ett nuläge till ett önskat läge genom ett stort projekt – inkluderat förberedelsekurs, tentamen och auktorisationsdag – är nu klart. Alla datum är spikade och all information hittar du här. Parallellt med att finslipa detaljer jobbar vi i gruppen nu med att förbereda inför nästa tentamenstillfälle som kommer att erbjudas under hösten, säger Micaela Bingström.

Skillnad i antagningskraven

En nyhet är att det finns en skillnad i antagningskraven. Från tidigare 120 högskolepoäng (två års studier eller 400 Yh-poäng) ligger kravet nu på 60 högskolepoäng (ett års studier eller 200 Yh-poäng).

– Jag vill passa på att slå ett extra slag för vårens auktorisationsdag i maj. Det blir en historisk dag både för de första auktoriserade lönekonsulterna inom FAR samt för hela branschorganisationen, säger Micaela Bingström.

– Dagen kommer förutom den självklara diplomutdelningen även bjuda på mingel, nätverkande och spännande föreläsningar kring aktuella frågor. Ur innehållet kan nämnas framtidsfokus och digitalisering, förändringarna i PUL och framgångsfaktorer inom sociala medier. Vi utlovar en riktigt rolig och intressant dag som man inte vill missa!

Text: Sofia Hadjipetri Glantz
sofia.hadjipetri.glantz@far.se

Taggar: Lönekonsult