Succé för lönekonsulterna – så gick det på auktorisationsprovet

2017-05-15 08:26

Historiskt glädjebesked! Samtliga lönekonsulter som skrev examensprovet i maj för att bli auktoriserade på FAR har fått godkänt.

I flera artiklar har vi haft stort fokus på den första kullen lönekonsulter som har jagat sin auktorisation. Efter den sex timmar långa vatten- och godisstinna tentamen 4 maj är det nu klart: Samtliga tio lönekonsulter som skrev provet har fått godkänt.

– Det var ett ambitiöst gäng. Alla hade gått förberedelsekursen och pluggat ordentligt inför tentamen. Vi är jättestolta över dem, säger Camilla Carlsson på FAR som suttit med i projektgruppen.

För att klara examen behövde tentanderna få 50 procent rätt på var och ett av de fyra delproven och 75 procent på totala provet. Från och med 12 maj får samtliga tio godkända titulera sig auktoriserade lönekonsulter.

Historiskt på flera sätt

De tio är historiska på flera sätt. Inte nog med att de blir FAR:s första auktoriserade lönekonsulter, de är också de första på FAR som skrivit auktorisationsprov digitalt.

Nu härnäst väntar diplomutdelning på auktorisationsdagen 31 maj.

– Dagen kommer förutom den självklara diplomutdelningen även bjuda på mingel, nätverkande och spännande föreläsningar kring aktuella frågor. Ur innehållet kan nämnas framtidsfokus och digitalisering, förändringarna i PUL och framgångsfaktorer inom sociala medier. Vi utlovar en riktigt rolig och intressant dag som man inte vill missa, har projektgruppens ordförande Micaela Bingström tidigare berättat.

Text: Sofia Hadjipetri Glantz
sofia.hadjipetri.glantz@far.se

Taggar: Lönekonsult