Snart är Reko 2018 här

2017-12-15 11:48

Rekogruppen börjar närma sig målsnöret i arbetet med att färdigställa Reko 2018. I mitten av februari skickas den ut till FAR:s lönekonsulter och redovisningskonsulter.
– Det känns skönt att vi snart är färdiga och vi är väldigt nöjda med resultatet, säger Camilla Carlsson på FAR.

Sedan Reko uppdaterades för två år sedan har det skett stora förändringar i branschen. Många byråer har redan implementerat nya, digitala arbetssätt och fler är på gång. Reko 2018 är anpassad till det nya digitala affärslandskapet och passar den moderna byrån.

– Vår tanke i Rekogruppen har genomgående varit att konsulten ska känna sig trygg i Reko oavsett vilka tjänster som levereras till kund. Våra ledord har varit att vi som konsulter måste reagera, agera, rapportera, och dokumentera och sist men inte minst kommunicera med kunden, säger Camilla Carlsson på FAR.

Standard även för lönekonsulter

Det har varit viktigt för Rekogruppen att den nya upplagan blir en bra standard även för lönekonsulter. Och när Reko 2018 lämnar tryckeriet omfattar den redovisning, lön och övriga näraliggande tjänster.

En annan uttalad målsättning har varit att Reko 2018 i högre utsträckning än tidigare ska vara ett stöd i konsultens vardag.

– För att den ska behålla sitt värde måste den också spegla framtidens konsulter och arbetssätt i branschen.

Text: Mats Rimér
mats.rimer@far.se

Taggar: Lönekonsult, Redovisningskonsult, Reko