Auktoriserad lönekonsult nästa!

2017-04-19 16:18

Första kullen lönekonsulter som auktoriseras på FAR är snart i mål. I maj kan de bocka av både tentamen och auktorisationsdag. Redan till hösten väntar nästa gäng på att göra samma resa. Vi träffar Karin Conradzon, lönekonsult och kundansvarig på PwC i Umeå, som ser fram emot utmaningen.

Karin Conradzons väg in i branschen började med ett sommarvikariat inom fakturering i Umeå kommun för 16 år sedan. Snart erbjöds hon ett sjukvikariat och fick vara med på resan när systemet ändrades från DOS till Windows.

Under tiden i kommunen märkte hon hur löneadministrationen hade hektiska toppar en viss period varje månad – och erbjöd sin hjälp. Sedan dess har Karin Conradzon arbetat med lön i olika projekt, befattningar och arbetsplatser.

Inom revisions- och rådgivningsbranschen har hon verkat de senaste fem åren. Och sedan i juni 2016 är hennes tjänst kundansvarig på PwC i Umeå, med fyra lönekonsulter under sig. I höst planerar Karin Conradzon att gå FAR:s förberedelsekurs och skriva examen för att bli auktoriserad.

"En kvalitetsstämpel"

– Att vara auktoriserad är en kvalitetsstämpel på det man gör, det går inte att komma undan. Jag gillar att vara bra på det jag gör och jag hade nog egentligen gärna varit i första kullen som skriver nu i vår, säger hon när vi möts upp i centrala Stockholm i april.

Lite nervöst kan det kännas ändå, trots att Karin Conradzon känner sig säker på sitt arbete.

– Jag vet ju vad jag är i dag och vad jag kan. Men under åren lär man sig olika genvägar i jobbet. Kommer jag klara av tentamen? Det är väl lite som om man skulle ta körkortet igen efter att ha kört bil i många år.

Rollen har förändrats

Säkert är att rollen som lönekonsult har förändrats under åren. Förutom att man ska hålla reda på många olika lagar, regler och kollektivavtal, har den rådgivande delen av arbetet ökat. Jobbar man mot en mellanstor eller mindre kund saknas ofta en HR-avdelning och då får lönekonsulten även en personalpolitisk roll.

– När det ringer kan det komma frågor om allt; från att kunden saknar ett kvitto på 36 kronor, till att man har bekymmer med en viss person och hur man ska hantera det – och då måste vi kunna hjälpa till, exemplifierar Karin Conradzon.

Framöver tror hon att lönekonsulten kommer att arbeta ännu mer som rådgivare, men också inom systemsupport och systemadministration eftersom den tekniska och digitala delen av arbetet är i ständig omgörning.

Så, vad hoppas du med en auktorisation?

– Framförallt är det en kvalitetsstämpel. Det här är vi. Det här klarar vi. Och om jag fixar det, så klarar flera av mina kollegor det också.

Under hösten kommer Balans att följa Karin Conradzon; från förberedelsekurs till tentamen – med slutmålet att bli auktoriserad lönekonsult.

Text: Sofia Hadjipetri Glantz
sofia.hadjipetri.glantz@far.se

Taggar: Lönekonsult