Hållbarhet tema på årets Finforum

2016-10-19 10:54

Hur kan politiken respektive näringslivet bidra till en hållbar finansmarknad? Den frågan står i centrum för årets upplaga av Finforum, där bland andra finansmarknadsminister Per Bolund talar.

22 november är det dags för årets upplaga av Finforum, som sedan förra året huserar hos Nasdaq, Stockholm. Förmiddagen inleds med en traditionell börs-klockringning för att sedan övergå i ett samtal om utmaningar och möjligheter för en mer hållbar finansmarknad. Finansmarknadsminister Per Bolund kommer att ge sin syn på hur politiken kan bidra. Därefter vidtar en paneldebatt om hur näringslivets olika aktörer kan bidra till en mer hållbar finansmarknad.

Varför ska man gå på Finforum 2016?

– Vi är stolta över årets upplägg. Finansmarknadsministern slår an tonen och vi får senaste nytt kring börsföretagens kommunikation med omvärlden. Finforum är kort och gott bästa mötesplatsen för alla som vill vara uppdaterade, säger Dan Brännström, FAR:s generalsekreterare.

Efter förmiddagskaffet blir det parallella seminarier med fokus på redovisning, kommunikation samt den nya hållbarhetslagen. Beräkningen av hållbarhetsdata behöver harmoniseras, hur kan det ske? Investerarna är inte övertygade, hur kommunicerar man hållbarhet till dem? Vad innebär den nya lagen om hållbarhetsrapport och hur ska företagen komma igång?

I anslutning till lunchen blir det utdelning av pris för Bästa redovisning 2015.

Läs mer och anmäl dig till Finforum här.

Taggar: Finforum, Hållbarhet