Brittisk branschboom - 45 procent använder digitala lösningar

2016-11-03 10:16

Ny undersökning visar att Storbritannien ligger i täten när det gäller att digitalisera revisions- och redovisningstjänsterna.

FAR:s framtidsstudie Nyckeln till framtiden som presenterades i september visade att digitaliseringen i branschen är på väg att förändra affärslandskapet i grunden. För svenska byråer i framkant är automatiseringen redan en positiv realitet.

Nu visar en ny undersökning att Storbritannien har tagit stora kliv framåt i fråga om revisorers och redovisningskonsulters sätt att arbeta effektivt med automatiserade tjänster.

Kunderna uppskattar det snabba tempot

Enligt rapporten SME Barometer Research 2016 använder 45 procent av de brittiska revisorerna och redovisningskonsulterna onlinelösningar för att administrera arbetet, vilket är näst högsta siffran efter Nederländerna. Den egenskap företagare värdesätter mest hos sina revisorer och redovisningskonsulter är just att de levererar i ett snabbt tempo, skriver engelska AccountancyAge.

Det framgår alltså efter att företaget Exact låtit 2 500 brittiska små- och medelstora företag samt deras revisorer och redovisningskonsulter svara på frågor om digitaliseringen och automatiseringen i branschen.

Hög efterfrågan av realtidsinformation kombinerat med tekniska framsteg leder till att revision och bokföring allt mer ses som en handelsvara, betonar Gavin Fell på Exact.

– De byråer i branschen som kan hålla takten och leverera realtidsinformation samt djuplodande affärsinsikter till sina kunder är de som har bäst möjlighet att lyckas, säger han till AccountancyAge.

Läs hela arktikeln på Balanswebben

Taggar: FAR:s framtidsstudie, Nyckeln till framtiden