Nästa steg för byråledaren: Rådgivning

2016-12-06 12:03

Byråledaren behöver fortsätta ta sig an en rådgivande roll. Innan kunden väljer någon annan.

För Bosse Brixeman, vd på Executive People och kursledare på FAR:s Byråledarutbildning, är saken given. Byråledare i branschen behöver bli ännu bättre på hålla kunden i handen.  Det är inte ett val – det är nutid och framtid.

– Jag har träffat och utbildat vd:ar i tretton år och jag vet vilket kunskapsglapp som kan finnas. Jag skulle säga att 80-90 procent av dem inte vet skillnaden mellan balans- och resultaträkning, säger Bosse Brixeman

– Företagarna vill ha koll på sin ekonomi. Men de överlämnar det till revisions- och rådgivningsbranschen och är glada om siffrorna ser bra ut.

I dagarna har han varit i FAR:s lokaler i Stockholm och väglett ett gäng deltagare från spridda hörn i Sverige i Byråledarutbildningen Återträffen. Det var ett år sedan gruppen sågs sist.

– Revisions- och rådgivningsbranschen måste tänka utanför boxen. De som är här i dag på återträffen vill förändras. Men det finns också många som vill förändras men inte vet hur. Man måste helt enkelt lära sig mer och verkligen ta kommandot. Exempelvis: Har kunden en affärsplan?, säger Bosse Brixeman.

Läs hela artikeln på Balanswebben