FAR söker föreningsjurist

Är du FAR:s nya föreningsjurist?

Är du jurist och intresserad av att lämna rådgivning, utreda rättsfrågor och snabbt kunna sätta dig in i komplicerade frågeställningar? Då har vi ett intressant erbjudande till dig!

FAR är branschorganisationen som kvalitetssäkrar näringslivet.
Våra ca 5 000 medlemmar är auktoriserade och godkända revisorer, auktoriserade redovisningskonsulter, auktoriserade skatterådgivare, auktoriserade lönekonsulter och specialister.

FAR:s uppdrag är att hjälpa revisions- och rådgivningsbranschen göra nytta för näringsliv och samhälle. Detta sker främst genom att klargöra god yrkessed, paketera och förmedla kunskap samt genom PR och opinionsbildning.

Vi är ca 50 medarbetare som sitter i moderna lokaler centralt i Stockholm.

Arbetsuppgifter

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att bedriva övergripande medlemsrådgivning åt FAR:s medlemmar genom att tolka, förklara samt ge stöd och råd utifrån gällande nationell och internationell lagstiftning. Vidare kommer du göra utredningar och analysera effekten av nya lagar och regler för FAR:s medlemmar. Du får även möjlighet att ta del av remisser samt upprätta remissvar. Vi ser gärna att du har intresse av att hålla utbildningar och föreläsningar för våra medlemmar. Arbetet är varierande och du får snabbt stort eget ansvar. Arbetet kan innebära resor.

Utbildning/erfarenhet

Vi söker dig som har en jur.kand. examen med minst 5 års arbetslivserfarenhet. Du ska ha goda kunskaper inom associationsrätt och avtalsrätt. Du har stort intresse för näringslivsfrågor och samhällsutveckling. Det är särskilt meriterande om du har kunskaper inom dataskyddsförordningen och grundläggande ekonomi och redovisning. Notarietjänstgöring är meriterande, liksom erfarenhet som lärare/seminarieledare.

Tjänsten förutsätter goda kunskaper i både svenska och engelska.

Personliga egenskaper

Du är analytisk, noggrann och har lätt att ta till dig ny information. Du har lätt att knyta kontakter och bygga nätverk. Du gillar att ta egna initiativ och har en utpräglad servicekänsla.

Ansökan

På FAR värdesätter vi mångfald. Mångfald för oss är alla de egenskaper som gör människor unika. Vi välkomnar därför alla sökande oavsett kön, ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, social tillhörighet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning, familjeförhållanden och utbildning.

 

Har du frågor om tjänsten, kontakta Maria Lantz maria.lantz@far.se.

Ansökan med personligt brev och CV skickar du till ansokan@far.se. Urval sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.