Alla pratar hållbarhet – FAR-dagen 21 september 2023

Hållbarhet är en avgörande framtidsfråga, inte bara för branschen utanför samhället i stort. Vad kan branschen göra – och hur kan FAR hjälpa till?

Att gå från ord till handling

  • Tidpunkt: 11.45
  • Plats: Mälarsalen

Hållbarhet och skatt

  • Tidpunkt: 13.45
    Plats: Nobelterrassen

Att gå från ord till handling – hur blir hållbarhet verklighet? Rebecka Carlsson

Rebecka Carlsson är hållbarhetsentreprenören som har startat en handfull hållbarhetsföretag, arbetat som politiskt sakkunnig till Sveriges tidigare klimat- och miljöminister och utbildats i exponentiella teknologier vid Singularity University på NASA. Hon har också skrivit en guide för den som vill utveckla framtidens hållbara företag och klimatlösningar som får effekt. På FAR-dagen ger hon en föreläsning om att gå från ord till handling – och om hur bråttom det faktiskt är.

Hållbarhet, skatt och FAR:s självskattningstest,  Peter Lindstrand och Jens Gullfeldt

Som en fortsättning på Rebecka Carlssons föreläsning leder FAR:s skattekonsult Peter Lindstrand och Jens Gullfeldt, Deloitte ett seminarium kring hur skattefrågor involveras i företagens hållbarhetsarbete – och vad det innebär för rådgivaren. På seminariet visas också FAR:s självskattningstest för första gången – ett test som hjälper såväl företagaren som rådgivaren vidare i ett hållbart förhållningssätt till skattefrågor.

Mer om de medverkande

Rebecka Carlsson, hållbarhetsentreprenör och rådgivare

Rebecka Carlsson är medgrundare till flera företag inom hållbarhetssektorn, författare och partner inom Arise Consulting. Hon har tidigare arbetat som politisk sakkunning till Sverige dåvarande klimat- och miljöminister Åsa Romson.

Jens Gullfeldt, Tax transformation, technology and sustainability, Deloitte

Jens Gullfeldt har mer än 20 års erfarenhet av att arbeta med skatt som skatterådgivare på revisionsbyrå och som skatteansvarig i bolag. Han leder sedan sex år tillbaka Deloitte nordiska verksamhet Tax Technology Consulting.

Peter Lindstrand, Auktoriserad Skatterådgivare FAR
Peter Lindstrand är skattekonsult på FAR och tidigare partner på PwC. Han är ledamot av FAR:s strategigrupp skatt, och har ett särskilt intresse för regelverk och hållbarhet.