Alla pratar attraktionskraft – FAR-dagen 21 september 2023

Revisions- och rådgivningsbranschen skriker efter kompetens. Revisorsinspektionen varnar för att bristen på revisorer kommer att öka och FAR:s framtidsstudie visar att utmaningarna med att rekrytera och behålla medarbetare kanske är större än någonsin tidigare.

  • Tidpunkt: 13.45
    Plats Mälarsalen

Branschen och kompetensen – vad vet vi?  Magnus Kempe

Magnus Kempe är analytiker på Kairos Future och författare till FAR:s framtidsstudie "I en föränderlig tid - framtidens revision, redovisning och rådgivning 2030". På FAR-dagen inleder Magnus Kempe diskussionen om branschens attraktionskraft med att ge oss en bas av fakta, hur ser det ut i dag och vad vet vi om morgondagen?

Panelsamtal: Vad behöver branschen förändra för att attrahera framtidens kompetens?  Sofia Götmar-Blomstedt, Helene Andersson och Antti J. Niemi

Magnus Kempes inledning följs av ett panelsamtal där representanter för små och stora byråer diskuterar förutsättningarna för att öka branschens attraktionskraft. – och hur branschen kan förändras för att klara framtidens kompetensbehov. Samtalet leds av FAR-dagens moderator Lydia Capolicchio.

Mer  om de medverkande

Magnus Kempe, Director of Retail & Finance, Kairos Future
Magnus Kempe är senior konsult på det internationella konsult- och analysföretaget Kairos Future. Han arbetar främst för branscher inom konsument, media och den finansiella sektorn. Han har varit projektledare för FAR:s framtidsstudier sedan 2013.

Antti J. Niemi, VD och auktoriserad revisor, Revideco
Antti J. Niemi har 18 års erfarenhet av revision och rådgivning till små och medelstora bolag. Han har ett stort intresse för branschens framtidsfrågor och är sedan 2019 jurymedlem i FAR:s pris Årets Framtidsbyrå. År 2021 blev han VD på kombibyrån Revideco.

Sofia Götmar-Blomstedt, VD PwC Sverige och auktoriserad revisor
Sofia Götmar-Blomstedt inledde sin karriär på Skatteverket 1992 och kom till PwC tre år senare. Hon blev partner 2008 och under sina 26 år på företaget har hon haft många olika chefsroller både i Sverige och i PwC-nätverket globalt.

Helen Andersson Viberg, affärsområdeschef revision och auktoriserad revisor, BDO
Helene Andersson Viberg startade sin karriär på BDO 2010 och blev partner 2018. Under sina år på BDO har hon haft flera ledarroller och uppdrag. Hon är medverkar också i FAR:s projekt om branschens attraktionskraft.