2023-12-18
Press

FAR förvärvar 1company

FAR förvärvar verksamheten i 1company och stärker därmed erbjudandet mot i första hand CFO och ekonomichefer, men även mot verksamma inom revisions- och rådgivningsbranschen.

– Genom förvärvet av 1company blir FAR en samlingsplats för hela ekonomi-Sverige och kan kompetensutveckla fler ekonomer utanför revisions- och rådgivningsbranschen. Genom FAR:s nätverk och kompetens kan verksamheten utvecklas ytterligare och ta nya steg, säger Robert Wennberg, affärsområdeschef Kompetens på FAR.

1company har de senaste 15 åren samlat ekonomer, specialister och deras samarbetspartners genom olika aktiviteter och event inom IFRS, verksamhetsstyrning och hållbarhet. En bärande del av affärsmodellen är samarbetet med olika partners som bidrar till innehåll i nätverket och vid event. 1company är också en samlingsplats på nätet där ekonomer och samarbetspartners får tillgång till bland annat utbildningsfilmer, artiklar och nyhetsbrev.

– 1company ger ekonomer på svenska företag förutsättningar att träffas och lära av varandra. Med FAR som ägare når vi ut till ännu fler ekonomer samtidigt som trovärdigheten i våra konferenser och webbinarier stärks ytterligare, säger grundaren Christian Elfström.

Den 8 januari övergår verksamheten i 1company i FAR:s regi. Samtidigt anställs den tidigare grundaren och ägaren Christian Elfström på FAR för att bidra i den fortsatta utvecklingen av verksamheten.