2021-11-16
Press

Pernilla Halling ny kommunikationschef på FAR

Pernilla Halling har utsetts till ny kommunikationschef på FAR. Hon tillträder 1 december och efterträder Annica Gerentz som går i pension sommaren 2022.

Pernilla Halling är i dag kommunikationsstrateg på FAR och har tidigare bland annat varit chefredaktör och ansvarig utgivare för FAR:s medlemstidning Balans under åren 2009-2020. Hon är utbildad i media och journalistik med en examen i nationalekonomi som grund.

– Pernilla har en gedigen erfarenhet av revisions- och rådgivningsbranschen och det gläder mig att hon vill stiga in i den här rollen som Annica Gerentz så förtjänstfullt varit med och utvecklat, säger Karin Apelman, generalsekreterare och VD för FAR.

Pernilla Halling kommer att ingå i FAR:s ledningsgrupp och rapportera till generalsekreterare och VD Karin Apelman.

Annica Gerentz fortsätter att arbeta på FAR fram till sommaren 2022 med i första hand fokus på överlämning, men också som strategisk rådgivare till Karin Apelman. Hon kommer också att vara adjungerad i ledningsgruppen.

– Jag ser fram emot att driva och utveckla FAR:s kommunikation, PR och opinionsbildning som kommunikationschef. Revisions- och rådgivningsbranschen är en bransch i förändring med många viktiga framtidsfrågor på agendan. I mina tidigare roller på FAR har jag haft möjlighet att träffa många medlemmar och sätta mig in i de utmaningar som branschen står inför, vilket jag tar med min i min nya roll, säger Pernilla Halling.