2023-09-05
Nyheter

Byråledarna värdesätter nätverk – 17 av 18 vill fortsätta

Hösten 2022 drog FAR:s första byråledarnätverk i gång. Nätverket riktar sig till dig som är byråledare, påskrivande revisor och har lång erfarenhet av branschen. Intresset har varit stort sen start och i höst startar fler grupper.

I grupp 1 för revisorer ville hela 17 av 18 deltagare träffas igen. Deras andra nätverksår startar i början av oktober. Grupp 2, för revisorer, startar i mitten av november. Här blir fokus på mindre byråer som har 15 eller färre anställda.

Utbytet en guldgruva trots konkurrerande byråer

Byråledarnätverken träffas fyra halvdagar per år och temat bestäms per träff av deltagarna själva. Ämnen som lyfts är bland annat hur man säkerställer kvaliteten på tjänster som levereras, sätt att attrahera nya medarbetare och revisionsplanering enligt nya ISA 315, för att nämna några få. Det har varit uppskattat bland byråledarna att nätverka med branschkollegor i liknande utmaningar. 

En av deltagarna är Mimmi Lind på ER Revision som valt att fortsätta utvecklas i nätverket även kommande träffar.

– Jag tycker att nätverket har varit mycket givande, både för mig personligen och byrån. Det har varit bra diskussioner och erfarenhetsutbyten. Vid varje träff har det varit mycket kompetenta föreläsare inom olika områden. Jag valde att fortsätta ett år till för att fortsätta utvecklas och samtidigt hänga med det här grymma gänget. Det är alltid spännande att få tips på hur vi kan förbättra saker hos oss och jag rekommenderar absolut det här nätverket till andra byråledare.

Andreas Wassberg på Edlund & Partners vill även han fortsätta och menar att innehållet i nätverket är svårt att nå på andra sätt.

– Första året med FAR:s byråledarnätverk gav mig ett professionellt utrymme att diskutera aktuella problemställningar, utmaningar och möjligheter med andra byråledare med liknande utmaningar. Nätverksträffarna har varit en källa till inspiration, energi och insikt. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta i nätverket ett år till och där fortsätta fylla på verktygslådan och kontaktnätet med innehåll som annars hade varit svårt att nå. Jag rekommenderar verkligen varje byråledare som har ett intresse av byråutveckling att söka sig till FAR:s byråledarnätverk.

Kundservice

Sofia Lagoni

Medlemskoordinator

08-402 75 04 sofia.lagoni@far.se