2022-02-09
Nyheter

Vill du veta mer om kvalitetskontroll skatt?

Vad är en kvalitetskontroll egentligen - och hur går den till?

Nu bjuder FAR in till en digital träff för att berätta hur du kan förbereda dig på bästa sätt.

De allra flesta av branschens största byråer med skatterådgivningsverksamhet har kvalitetskontrollerats och godkänts av FAR, precis som ett antal mindre byråer.

Kvalitetskontrollens betydelse för byrån

Nu bjuder FAR in till en kostnadsfri informationsträff om FAR:s auktorisation av skatterådgivare och om hur en kvalitetskontroll av byråer som erbjuder skatterådgivning går till.

− Vi vill avdramatisera kvalitetskontrollen genom att berätta vad den faktiskt innebär, säger Carl Brege, bolagsjurist på FAR. Många byråer vet exempelvis inte om att kvalitetskontrollanterna − i samband med besöket och analysen efteråt − kommer med förbättringsförslag. Det är många byråer tacksamma för.

Auktorisation och kvalitet

Informationsträffen arrangeras av FAR:s kvalitetsnämnd för skatterådgivningsverksamhet. Alla FAR-medlemmar och andra intresserade kan lära sig något genom att delta, menar Carl Brege. Det kommer också att lämnas stort utrymme för frågor.

Bland punkterna märks bland annat Jesper Öberg, ordförande för auktorisationsnämnden, som berättar om FAR:s auktorisation av skatterådgivare, samt Erika Karlsson, som delar med sig av sina erfarenheter av kontrollen.

Träffen anorndas i första hand digitalt, men om inga nya restriktioner införs kommer det att finnas möjligheter att delta på plats i Stockholm.

− Är du medlem och har något du funderar över inför kommande kvalitetskontroll, passa på att anmäla dig till informationsmötet!, uppmanar Carl Brege.

Välkommen med din anmälan!

  • 2021-12-22
    Nyheter

    Storbyrå godkänd i kvalitetskontroll skatt

    Läs artikeln