2021-10-01
Nyheter

FAR leder projekt för att utveckla RPA för redovisningsbranschen

Nu är FAR:s RPA-projekt i full gång och de deltagande medlemsbyråerna har startat arbetet med att bidra till en automatiserad lösning för repetitiva arbetsuppgifter. Projektet ska utmynna i en RPA-lösning som kommer att erbjudas FAR:s medlemmar.

Digitalisering är ett prioriterat området hos FAR. Det känns väldigt bra att vi kan utveckla nya medlemsförmåner tillsammans med våra medlemmar inom området, säger Sofia Lagoni, medlemskoordinator på FAR.

RPA anpassat för redovisningsbranschen

Tillsammans med fyra medlemsbyråer har FAR och samarbetspartnern bots& startat ett projekt för att utveckla en automatiserad lösning för repetitiva arbetsuppgifter särskilt anpassad för redovisningsverksamhet. RPA-lösningen (Robotic Process Automation) blir ett helt nytt bidrag till de förmåner FAR erbjuder sina medlemmar.

Medlemsbyråer ger input

Projektet omfattar en serie workshops där byråerna Dalacc by EE, MPC Consulting, Revideco och Reko ger input och feedback i utvecklingsarbetet, som genomförs av bots&. I den första workshopen blev diskussionen livlig kring vilka möjligheter och utmaningar som finns i branschen. De kommande tillfällena ska fördjupa och konkretisera en standardiserad RPA-lösning för branschen.

Kunskap för digital förändringsresa

Samtidigt som byråerna bidrar med värdefulla insikter och kunskap till utvecklingen av en standardiserad lösning för branschen får projektdeltagarna också kunskap som kommer till nytta i den egna digitala förändringsresan.

Kundservice

Sofia Lagoni

Medlemskoordinator

08-402 75 04 sofia.lagoni@far.se

Utbildningar