2021-03-02
Nyheter

Björn Irle ny revisor på FAR

FAR har rekryterat Björn Irle som auktoriserad revisor till sin medlemsverksamhet. Björn kommer närmast från PwC och börjar på FAR till sommaren.

 Att vara revisor är ett kontinuerligt lärande. Du får kunskap om hur olika företag och branscher fungerar, utan att behöva byta jobb.

Björn Irle

Björn Irle. Foto: FAR

Björn Irle har varit PwC trogen under alla de runt 30 åren han arbetat som revisor. Fram tills nu. Till sommaren, när alla revisionsberättelser är underskrivna, börjar han som auktoriserad revisor på FAR – med särskilt fokus på revisionsprocessen och revisionsverktygen.

 De senaste sju åren har jag jobbat ungefär halvtid med just de arbetsuppgifterna som specialist på PwC – svarat på frågor, utbildat och stöttat medarbetare vid specifika problem. Jag gillar interaktionen med människor som följer med jobbet, säger Björn. När jag såg FAR:s annons tänkte jag – jamen, det här ju jag!

Det professionella omdömet är något Björn talar sig varm för, att hjälpa kollegor och kunder att tänka ut svaren själva. Får han en fråga ställer han gärna motfrågor, utmanar frågeställaren i att lita på sitt eget omdöme och han ser sig själv som en katalysator som driver andra framåt. På FAR hoppas han kunna bidra till att utveckla hela branschens redskap.
 Som revisor på byrå är man ju på sätt och vis en mottagare – på FAR får jag vara med att påverka standarder och regelverk för hela branschen.

Therese Andersson

Affärsområdeschef Medlem

08-506 112 13 therese.andersson@far.se