2020-01-23
Nyheter

Så fick Frejs Revisorer nytta av FAR:s medlemsförmåner

Genom FAR:s medlemserbjudande för tjänsten Leasify, kunde FAR-byrån Frejs Revisorer hjälpa sin kund att få koll på sina leasing- och hyresavtal.

Kevin Kristoffersson, Auktoriserad Redovisningskonsult FAR, jobbar på byrån Frejs Revisorer i Göteborg. Då han hörde talas om FAR:s nya samarbete med Leasify, en digital tjänst för leasingrapporter, förstod han genast att det var precis den tjänst hans kund letat efter.  

– Just då höll vi på och kollade efter ett enkelt och logiskt finansiellt system åt vår kund Nordic Wellness. Vi hade tittat på andra system, men inte hittat det vi letade efter. För Leasify fick jag genast en bra känsla, säger Kevin.

Kevin tog kontakt med Leasify och tillsammans satte de upp ett demomöte för kunden Nordic Wellness – som nappade.

– Då Kevin berättade för oss om Leasify blev vi jättenyfikna. Vår verksamhet är ganska tungrodd med många bolag att hålla koll på och flera avtal av olika karaktär. Vi hade länge letat efter ett system och då vi kom i kontakt med Leasify kändes de öppna med lösningar och flexibla att anpassa sig till hur vår verksamhet ser ut, berättar Emma Ekbladh, controller på Nordic Wellness.

Kategorisering och kontroll av leasingavtal samt rapporter för IFRS16 & K3

Projektet inleddes med en djupdykning och total genomgång av alla Nordic Wellness avtal. Syftet var att ge Nordic Wellness en mer korrekt hantering av avtalen, som tidigare funnits i excelfiler. I november blev genomgången klar och för kunden Nordic Wellness har fördelarna redan varit många.

– Nu har vi alla våra leasingavtal kategoriserade, vilket underlättar då vi har avtal för allt från kaffemaskiner, gymutrustning, IT, bilar och skärmar som vi leasat för reklam och erbjudanden.

Mycket manuellt arbete har också automatiserats och tjänsten påminner om när avtal går ut och säger till om något är avvikande, berättar Emma.


– Till exempel nu i veckan fick vi in ett underavtal på en ram där räntan var felaktig. Då varnade Leasify för att det ser orimligt ut och vi kunde göra en korrigering. Det skulle vi nog inte ha upptäckt på egen hand.

 

Så fick byrån en rådgivande roll

För Kevin och Frejs Revisorers del innebar projektet att ta en rådgivande roll och att finnas där som bollplank och trygghet - inte bara för kunden.

– Vi stöttade Nordic Wellness under projektets gång. Dessutom blev vi delvis även rådgivare till Leasify ur ett redovisningsperspektiv och gav dem feedback på vad som behövde anpassas i tjänsten till exempel i omställningen från IFRS till K3, säger Kevin.

Att kunna ge nytta till sina kunder och vara med och tycka till och påverka har varit lärorikt och roligt, menar Kevin, som ser nya möjligheter för framtiden.  

– När detta projekt är klart ska vi titta igenom vår kundstock för att se om det finns andra kunder som tjänsten kunde passa för. Det är ett bra sätt för oss att visa våra kunder att vi är på tå och ligger i framkant.

Om Leasify

  • Leasify är en tjänst som hjälper företag att se över och analysera sina befintliga hyres- och leasingavtal.
  • Leasify erbjuder även bokföringsrapporter för IFRS 16 och K3, se film.
  • Läs mer om tjänsten här.

FAR Medlemsförmån

Som FAR-medlem får du vid användning av Leasify:

  • Fri konsultation av avtalsfrågor kring leasing och hyra, ord.pris 1 200 sek/h.
  • Fri konsultation av experter vid upphandlingar av produkter och tjänster, ord.pris 1 200 sek/h.
  • 30 % rabatt på IFRS16 och K3 bokföringsrapporter.
  • 2,20 % ränta på tjänste-, förmåns- och privata bilar. 

Om FAR:s medlemsförmåner

Som ordinarie medlem har du tillgång till förmånliga gruppförsäkringar, däribland en som uppfyller lagkravet på ansvarsförsäkring. Dessutom får du kostnadsfri rådgivning.

Se alla fördelar med ordinarie medlemskap i FAR

Text: Anna Widd
anna.widd@far.se