2019-10-22
Nyheter

Leasing och uppskjuten skatt på FAR:s Redovisningsdag

Uppdateringar, nya kontakter och föreläsningar med de främsta experterna inom sina områden. Det är vad som väntar den som deltar på Redovisningsdagen 2019.

Redovisningsdagen är en av FAR:s populäraste nyhetsdagar och en dag fylld av nyheter för den som vill uppdatera sig inom området. I år går Redovisningsdagen av stapeln i Malmö, Göteborg och Stockholm den 19, 20 och 21 november. Dagen riktar sig till dig som jobbar med redovisning inom eller med icke-noterade företag.

Ämnen som berörs under dagen är bland annat leasing, uppskjuten skatt, immateriella tillgångar, kryptovaluta, arkivering och digital inlämning. Det är viktigt att sortera ut rätt saker att prata om, säger Sofia Wallebom, redovisningsspecialist på Aspia och en av föreläsarna för dagen.

– Vi kommer inleda dagen med att prata om vad som har hänt och vad som är nytt inom redovisningsområdet, så att man känner sig uppdaterad. Ambitionen är också att ta upp vardagsnära frågor kopplat till dagens ämnen.

Årets Redovisningsdag utförs i regi av nya föreläsare. Utöver Sofia Wallebom är det redovisningsspecialsiterna Christian Stralström, PwC och Louise Sjödin, KPMG, som håller i dagen. Den nya trion lovar besökarna ett lite nytt grepp på upplägget för dagen. Fokus på nyheter inom redovisning fortgår, förstås.

– Vi vill att dagen ska vara relevant och aktuell för dem som är där. Därför har vi försökt fånga upp det som är intressant. Ofta kan det finnas en tillämpningsproblematik och vi kommer därför bland annat fokusera på även hur teori tillämpas i praktiken, säger Sofia.

Varför ska man gå på just FAR:s Redovisningsdag?
– Det som är unikt med FAR:s Redovisningsdag är att man får träffa tre redovisningsspecialister från olika byråer. Det blir en mer branschneutral hantering av ämnet och förstås med avstamp i branschens expertis från specialistgrupperna, säger Sofia Wallebom.

Redovisningsdagen 2019 går av stapeln den 19 november i Malmö, 20 november i Göteborg och 21 november i Stockholm och via streaming. Medverkan ger 7 utbildningstimmar.

Läs mer och anmäl dig: https://kompetens.far.se/utbildning/redovisningsdagen

 

Om FAR:s Nyhetsdagar:
FAR:s Nyhetsdagar är återkommande dagar då vi går igenom nyheter och förändringar inom områdena skatt, allmän redovisning, IFRS, fastigheter, samt lön- och fåmansfrågor. Under en kunskapsintensiv dag samlas de främsta experterna inom sina områden för att berätta om nyheter och dela med sig av aktuella case och frågeställningar direkt från arbetslivet.
Läs mer om Nyhetsdagarna här.

Text: Anna Ekström
anna.ekstrom@far.se