2019-06-20

Auktoriserad av FAR? – Grattis, nu är din titel skyddad!

Titlarna Auktoriserad Skatterådgivare FAR, Auktoriserad Redovisningskonsult FAR och Auktoriserad Lönekonsult FAR är nu registrerade hos Patent- och registreringsverket. Det innebär att titlarna är skyddade enligt lag.

– FAR arbetar hårt för att stärka auktorisationen. Att titlarna Auktoriserad Skatterådgivare FAR, Auktoriserad Redovisningskonsult FAR och Auktoriserad Lönekonsult FAR nu är varumärkesregistrerade är ett viktigt steg för att höja yrkesrollernas status och branschens attraktionskraft, säger FAR:s generalsekreterare och vd Karin Apelman.

Varumärkesregistreringen innebär bland annat att det endast är de som är auktoriserade av FAR som har rätt att använda sig av titlarna. Varje titel blir därmed unik, och ett kvitto på att utövaren är auktoriserad och har fått godkänt i FAR:s kvalitetskontroll.

Registreringen är en viktig del i varumärkesbyggandet och marknadsföringen av auktorisationen och yrkesrollerna.

– Auktorisationen är en kvalitetsstämpel och det är viktigt att alla medlemmar använder sin titel på visitkort, i kontaktuppgifter i mejl och telefon och i publika sammanhang. Med gemensamma krafter har vi stora möjligheter att öka kännedomen om auktorisationen och våra yrkesroller, säger Karin Apelman.

Text: Pernilla Halling
pernilla.halling@far.se