2018-09-06

Platser kvar till höstens lönekonsultexamen

Är du lönekonsult och funderar på att auktorisera dig hos FAR? Än finns platser kvar till höstens förberedelsekurs och lönekonsultexamen.

Resultatet för de tentander som hittills har gjort FAR:s auktorisationsprov för lönekonsulter kan inte annat än kallas framgångsrikt. Vid de senaste två provtillfällena, i juni 2018 och i november 2017, klarade 85 procent respektive 88 procent av tentanderna godkänt – och kan därmed titulera sig auktoriserade lönekonsulter.

– Auktorisationen är en kvalitetsstämpel och ger en tydlig yrkesidentitet som professionell lönekonsult, säger Camilla Carlsson, auktoriserad redovisningskonsult och FAR-lärare.

Nu är det snart dags för nästa provtillfälle. Och två datum är särskilt viktiga att lägga på minnet. 31 oktober är det dags för lönekonsultexamen. Cirka en månad tidigare, 25 september, är datumet satt för förberedelsekursen i Stockholm. Förberedelsekursen riktar sig till lönekonsulter som är anmälda till lönekonsultexamen.

Camilla Carlsson betonar vilket bra hjälpmedel förberedelsekursen är.

– Kursdeltagarna på förberedelsekursen får en inblick i vad som kommer på tentamen. Vi blandar dagen med föreläsningar, praktiska exempel och diskussioner, så att man ska känna sig väl förberedd inför tentamensdagen, säger hon.

– Välkommen att anmäla dig! Det finns ett par platser kvar.

Text: Sofia Hadjipetri Glantz
sofia.hadjipetri.glantz@far.se