Skattedagen för revisorer och redovisningskonsulter

Uppdatera dig på årets kommande skattehändelser och ta del av alla viktiga nyheter på skatteområdet. Du får en nyhetsdag med allt du kan behöva veta om skatt 2020. Deltagarna på Skattedagen är kvalificerade branschkollegor så du kan vara säker på att dagens innehåll är noga utvalt.

 • Nya lagförslag och ställningstaganden
 • Lyssna till experter
 • Tolkningar av rättsfall

 

Auktoriserad redovisningskonsult Auktoriserad/godkänd revisor Redovisningskonsult Revisorsassistent

Kursbeskrivning

På Skattedagen 2020 går vi igenom alla de viktigaste nyheterna för dig som är revisor eller redovisningskonsult. Våra experter dyker ner i de olika områdena och delar med sig av sin expertis, så att du kan känna dig trygg i din yrkesutövning. Vi ger dig också senaste nytt om kommande lagstiftningar för att göra dig beredd på förändringar framöver.

Dagen innehåller de områden som är aktuella och innehåller uppdateras efterhand nyheter kommer. Programmet innehåller bl.a. följande:

 • Nya skatteregler
 • Fördjupning inom aktuella områden
 • Relevanta rättsfall och ställningstaganden

Det blir genomgång av case men också fördjupningsavsnitt. Vi spelar in alla pass och du får tillgång till materialet efter några dagar.

sagt om kursen

Bra med uppdateringar och nyheter som man inte alltid hinner ta i i det vardagliga arbetet.

Innehåll

Program 19 november kl. 09.30–16.00

 • Skattefrågor i budgetpropositionen
 • Aktuella rättsfall och ställningstaganden
 • Skattefrågor mot bakgrund av regeringens krispaket
 • Det senaste på 3:12-området
 • Gränsöverskridande varuhandel inom EU. Den 1/1 2020 trädde nya regler om internationell varuhandel ikraft i EU. Dessutom förväntas Storbritannien lämna EU från den 1/1 2021.
 • E-handel. 1/1 2021 inträder nya regler om e-handel inom EU.
 • Sjukvårdsmoms. Sedan förra skattedagen har det kommit nya rättsfall både från HFD och EU-domstolen samt även nya riktlinjer från Skatteverket.
 • Nya punktskatter. Från den 1/5 2020 införs en särskild skatt på plastpåsar. Den 1/10 2020 utökas kemikalieskatten till att omfatta utländska företags försäljningar till privatpersoner i Sverige. Dessutom finns det ett förslag att det från april 2021 ska införas en skatt på kläder och skor.

Vi ger dig också senaste nytt om kommande lagstiftningar för att göra dig beredd på förändringar även framöver. 

sagt om kursen

Relevant och bra upplägg, god tidshållning med flexibilitet. Bra svar och hantering på frågor som dök upp.

Inspelning ingår

Skattedagen spelas in och alla deltagare får tillgång till inspelningen. Inspelningen finns att se i 3 månader.

Lärare

Online

Praktisk information

Under sändningen kan du ställa frågor och få svar från lärarna i realtid.

Det enda du behöver är uppkoppling mot internet och en dator eller surfplatta. Du kan testa här att tekniken funkar för dig.

Vi mejlar inloggningsuppgifter och kursdokumentationen till dig 24 timmar innan start. Du behöver en uppkoppling på minst 2 Mbit/sek.

Nyhetsdagen spelas in och alla deltagare får tillgång till inspelningen (som görs vid Stockholmstillfället). Inspelningen finns att se i 3 månader. Du når den via Mina utbildningar.

Vidareutbildningstimmar

För att dina vidareutbildningstimmar ska kunna registreras hos FAR behöver du logga in på Mina sidor och slutföra nyhetsdagen online personligen i samband med realtidssändningen.

Anpassning Covid -19 : Antal deltagare i kurslokal

Med anledning av regeringens beslut att förbjuda offentliga tillställningar och allmänna sammankomster med över 50 deltagare kan vi i dagsläget inte garantera plats för mer än de 40 första anmälda. Alla anmälda garanteras dock alltid en plats online och om förbudet ändras kommer fler platser i lokalen att kunna erbjudas.