Power BI - Grundkurs

Power BI är Microsofts tjänst i business intelligence. Business intelligence handlar om att analysera och sammanfatta data för att skapa en bättre uppfattning om en verksamhet. I kursen lär du dig Power BI:s grundfunktioner samt hur tjänsten fungerar i sin helhet. Du lär dig bland annat att hämta, visualisera, transformera och dela data.

Auktoriserad lönekonsult Auktoriserad redovisningskonsult Auktoriserad/godkänd revisor Controller Ekonomiassistent Ekonomichef/CFO Företagsekonom Lönekonsult Redovisningsansvarig/chef Redovisningskonsult Revisorsassistent Skatterådgivare/konsult

Kursbeskrivning

Den här kursen är för alla som vill komma igång med Microsoft Power BI. Microsofts program som visualiserar stordata och ger dig insikter som gör att du snabbt kan fatta välgrundade beslut. För den här kursen behöver du inga förkunskaper eftersom vi börjar från början.

Kort om kursen

 • Tillgång till kursen: 12 månader
 • Total videotid: 60 minuter
 • Beräknad kurstid (video + quiz): 3 h
 • Genomsnittlig längd per lektion: 2 minuter

Tidsåtgång

Onlinekursen består av 32 korta lektioner fördelade på 5 kapitel som  totalt blir cirka 60 minuter i videotid. Du har tillgång till kursen under 12 månader så du kan gå tillbaka och repetera.

Syftet med onlinekursen är att du snabbt ska bli en mer komplett Excelanvändare och kunna visualisera innehåll i databaser i Power BI.

Efter kursen kommer du ha en grundläggande förståelse för Microsoft Power BI och själv kunna sätta upp din första dashboard med nyckeltal och grafer. Se kursens kapitelnamn för mer information.

Onlinekursen är ett samarbete mellan FAR och Learnesy.

Kapitel

 1. Kom igång med Power BI
 2. Hämta data
 3. Rapporter och visualiseringar
 4. Power BI Desktop
 5. Dela data

Bra att veta

Den här kursen finns också i engelsk version:
Power BI Essentials

Kursomfattning

1 vidareutbildningstimmar

Exempellektion

Power BI-portalen - I denna lektion går vi igenom Power BI portalens uppbyggnad och hur du navigerar i den.

 

Så här navigerar du Learnesys plattform

FAR Online

 • Ekonomi

  265 kr

  / månad och användare

  För dig som jobbar med redovisning, ekonomitjänster och skatt. Innehåller lagar, FAR:s och BFN:s regler. Med möjlighet att välja till IFRS.

 • IFRS och Finans

  345 kr

  / månad och användare

  Djuplodande regelverk för finansmarknaden. Innehåller EU-rätt, svenska lagar, myndighetsregler och självreglering från exempelvis Aktiemarknadsnämnden och börserna.

 • Revision

  345 kr

  / månad och användare

  Revision är en paketlösning för FAR Online som är anpassat för dig som är revisor och behöver tillgång till lagar och regler inom revison, redovisning och skatt.

 • Total

  560 kr

  / månad och användare

  Allt vårt material. För dig som jobbar många olika sorters kunder/företag eller för dig som är revisor för noterade eller finansiella företag.