Excel Bas

Excel Bas är en Excelkurs riktar sig till dig som är nybörjare eller självlärd i Excel, och som snabbt vill utvecklas till en mästare i programmet.

Auktoriserad lönekonsult Auktoriserad redovisningskonsult Auktoriserad/godkänd revisor Controller Ekonomiassistent Ekonomichef/CFO Företagsekonom Lönekonsult Redovisningsansvarig/chef Redovisningskonsult Revisorsassistent Skatterådgivare/konsult

Kursbeskrivning

Pedagogiken bygger på korta videolektioner, i genomsnitt 3 minuter, med en tillhörande övningsfil och ett avslutande kunskapstest. Du kommer åt onlinekursen från dator, läsplatta och mobil.

Kort om kursen

 • Tillgång till kursen: 12 månader
 • 86 lektioner
 • Total videotid: 4 timmar
 • Genomsnittlig längd per lektion: 2 min 38 sek

Kursen börjar med att du får lära dig grunderna i Excel, hur du lägger in data och hur du får det att se proffsigt ut. Vi går sedan successivt mot mer avancerad användning och i andra delen av kursen lär du dig arbeta med Pivottabeller, hur du gör funktioner som "Leta rad" och "Om fel" samt hur du skapar ett makro.

Tidsåtgång

Onlinekursen består av 86 korta lektioner som totalt blir cirka 4 timmar i videotid. Du har tillgång till kursen under 12 månader så du kan gå tillbaka och repetera.

Syftet med onlinekursen är att du snabbt ska bli en bekväm och effektiv användare av Excel, och göra Excel till ett naturligt hjälpmedel i ditt arbete. Du kommer lära dig funktionaliteter och kommandon som bidrar till att du sparar tid och får en högre kvalité i ditt arbete. Kursen innehåller också Excelprov och övningsfiler som du får träna på.

Efter kursen kommer Excel vara ett naturligt hjälpmedel i ditt arbete. Bland annat kommer du ha lärt dig hur du hanterar en databas, hur du skapar och använder funktioner, hur du sätter upp och arbetar med en pivottabell samt förstå hur du arbetar med makron. Se kursens kapitelnamn för mer information.

Onlinekursen är ett samarbete mellan FAR och Learnesy.

Sagt om kursen

Även om jag inte är nybörjare i Excel utan använt programmet under flera år, blir det lätt att man bara nyttjar vissa delar i programmet. Genom att upplägget är mycket pedagogiskt och lätt att ta till sig ser man snabbt vilka möjligheter Excel har. Uppskattar också att avsnitten är korta.

Kapitel

Utbildningen består av 87 korta lektioner fördelade på 15 kapitel. Till varje lektion är ett prov på 2-4 frågor baserade på innehållet i lektionen. När du har svarat rätt på alla proven når du 100% av hela kursen.

 1. Lär känna Excel
 2. Grundläggande funktionaliteter
 3. Grundläggande formelhantering
 4. Formatering
 5. Ändra kalkylbladets utseende och innehåll
 6. Skriv ut
 7. Diagram
 8. Justera kalkylbladets översikt
 9. Hantering av flera kalkylblad och arbetsböcker
 10. Funktioner
 11. Säkerhet och delning
 12. Arbete i databaser
 13. Pivottabeller
 14. Konsekvensanalyser
 15. Makron

Bra att veta

Kursen ställer inga krav på förkunskaper. Tvärtom kan den vara nyttig även för dig som redan arbetar i Excel, då den redan från tidiga lektioner innehåller tips som sparar dig tid. En viss datavana kommer underlätta.

Version av Excel

Excelkursen är inspelad i Excel 2016 och fungerar bra för alla med Office 2007/2010/2013/2016/365.

Den här kursen finns också i engelsk version:
Excel Essentials – online

Kursomfattning

10 vidareutbildningstimmar
 

Företagspaket Excel

Vi erbjuder ett Excelpaket som täcker behovet för dig och dina medarbetare. En licens för hela företaget eller för en avdelning. En populär paketering är Excel bas, Funktioner fördjupning och Pivottabeller. Hör av dig så tar vi det vidare därifrån.

Exempellektion

 

Så här navigerar du på Learnesys plattform

FAR Online

 • Ekonomi

  265 kr

  / månad och användare

  För dig som jobbar med redovisning, ekonomitjänster och skatt. Innehåller lagar, FAR:s och BFN:s regler. Med möjlighet att välja till IFRS.

 • IFRS och Finans

  345 kr

  / månad och användare

  Djuplodande regelverk för finansmarknaden. Innehåller EU-rätt, svenska lagar, myndighetsregler och självreglering från exempelvis Aktiemarknadsnämnden och börserna.

 • Revision

  345 kr

  / månad och användare

  Revision är en paketlösning för FAR Online som är anpassat för dig som är revisor och behöver tillgång till lagar och regler inom revison, redovisning och skatt.

 • Total

  560 kr

  / månad och användare

  Allt vårt material. För dig som jobbar många olika sorters kunder/företag eller för dig som är revisor för noterade eller finansiella företag.

Mer om FAR Online