FAR-podden

Samhällsgranskaren som ger dig perspektiv.

FAR-podden är en podcast som vrider och vänder på frågorna som är aktuella just nu – från nya lagar och regler till trender i arbetslivet. Vi söker svaren på hur du påverkas i din yrkesroll och på vilket sätt branschen kan bidra till samhällsnyttan. En gång i månaden kommer ett nytt avsnitt.

 • Spela upp Avsnitt 5 - Branschens framtid

  Avsnitt 5 - Branschens framtid

  2017-06-09

  I det femte avsnittet av FAR-podden diskuterar deltagarna framtiden i branschen – och konstaterar snabbt att den redan är här. Det finns ingen tid att spilla säger poddgästerna Helena Arvidsson, KPMG, och Björn Elfgren, Wint.

 • Spela upp Avsnitt 4 - Redovisning av hållbarhet

  Avsnitt 4 - Redovisning av hållbarhet

  2017-05-18

  SEK, Svensk Exportkredit, tog i år hem FAR:s pris för Bästa redovisning av hållbarhet. Hållbarhetsarbetet gör tydlig skillnad i SEK:s verksamhet och i relationer med omvärlden. Tillsammans med vinnarna och Charlotte Söderlund på EY diskuterar Pernilla Halling och Dan Brännström kring företagens redovisning av hållbarhet.

 • Spela upp Avsnitt 3 – Yrkesrollerna

  Avsnitt 3 – Yrkesrollerna

  2017-04-06

  Vad är det egentligen för skillnad på en revisor och en redovisningskonsult? Och spelar det egentligen någon roll att man vet skillnaden? Men att det är två drömyrken, det är man rörande överens om. I det senaste avsnittet samtalar Pernilla Halling, chefredaktör för tidningen Balans och Dan Brännström, FAR:s generalsekreterare med Anders Hell, auktoriserad redovisningskonsult och Malin Nilsson, auktoriserad revisor om de två yrkesrollerna.

 • Spela upp Avsnitt 2 - Jämställdhet i revisions- och redovisningsbranschen

  Avsnitt 2 - Jämställdhet i revisions- och redovisningsbranschen

  2017-03-16

  Vi diskuterar jämställdheten i revisions- och redovisningsbranschen. Medverkar gör Susanne Tillqvist, managementkonsult och delägare på EY och Lisbeth Larsson, marknads- och kommunikationschef på Grant Thornton. Samtalet leds av Pernilla Halling, chefredaktör på tidningen Balans och Dan Brännström, FAR:s generalsekreterare.

 • Spela upp Avsnitt 1 - Välfärdsutredningen

  Avsnitt 1 - Välfärdsutredningen

  2017-02-01

  Vi pratar om Välfärdsutredningens förslag om vinstbegränsningar i välfärden. Medverkar gör Lina Lundblad, sekreterare i utredningen och Dan Brännström, FAR:s generalsekreterare. Leder samtalet gör Pernilla Halling, chefredaktör för tidningen Balans.