2023-02-21

Redovisningsansvarig

Lockas du av rollen som redovisningsansvarig i en mindre organisation där du får vara nära verksamheten och ta ansvar för uppföljning, budget och prognos? Vill du arbeta i en branschorganisation med mycket gott rykte och bra kultur?
Sista ansökningsdag:

Som redovisningsansvarig på FAR arbetar du i en bred och varierande roll med kvalificerad redovisning och rapportering.

Ekonomiavdelningen är ett team på tre personer och du samarbetar tätt med ekonomichefen och ansvarar självständigt för redovisningen av FAR. Du hjälper också tre verksamhetsområden i budget- och prognosarbetet vilket innebär många olika kontaktytor. Du rapporterar till ekonomichefen och tjänsten är placerad på FAR:s kontor i centrala Stockholm.

Arbetsuppgifter

 • Övergripande redovisningsansvar
 • Månads-, kvartals-, och årsbokslut för tre verksamhetsområden och staber
 • Årsredovisning för koncernen och dotterbolaget
 • Moms och skatt
 • Deklarationer och rapportering till Skatteverket
 • Budget- och prognos för tre verksamhetsområden och staber
 • Processutveckling inom organisationen
 • Rapportering av förändringar/avvikelser av löner till extern löneredovisningsbyrå
 • Ta fram rapporter, förbereda och genomföra presentationer
 • Utmana, coacha och utbilda verksamheten i affärsmässiga ekonomiska frågor

Kvalifikationer och erfarenhet

Du har högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi eller motsvarande, minst tre års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete och kan arbeta självständigt. Utöver detta har du erfarenhet av skatt och moms samt av att upprätta årsredovisningar. Du är en van användare av ekonomi-, budget-och prognossystem samt Excel och är villig att lära dig och utvecklas inom olika processer. Du har också goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och i skrift.

FAR använder Capego som bokslutsprogram, Visma Business (ekonomisystem) och Insight Bizview (budget- och prognossystem).

Personliga egenskaper

Tjänsten passar dig som vill jobba med redovisning och rapportering, är noggrann, ansvarsfull och strukturerad. För att trivas i rollen är du troligtvis en person som är positiv och som vill jobba tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor för att nå gemensamma mål. Du drivs av att förbättra och effektivisera processer.

Vad vi erbjuder

FAR har en god arbetskultur och månar om sina anställda. FAR:s moderna kontor är placerat i centrala Stockholm och anställda arbetar hybridbaserat med en normal arbetstid på 7,5 timme/dag (sommartid 6,5 timme/dag). Anställda lyder under kollektivavtal och har pensionsavsättningar samt förmåner som friskvård, massage och företagshälsovård. Utöver detta ges stora möjligheter att gå FAR:s egna utbildningar vid behov.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar FAR med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm på mobil +46 (0)70-712 9808. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. 

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bland annat får göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Sök tjänsten hos Meritmind