Premiär för Reko-podden – vad är nytt i Reko 2018?

2018-03-07 08:59

Nu har FAR:s senaste podd, Reko-podden haft premiär. Den ”vrider och vänder på frågorna som du som redovisnings- och lönekonsult bör ha koll på för att sova gott om natten”.

I det första avsnittet diskuterar Pernilla Halling, chefredaktör för Balans, tillsammans med Camilla Carlsson och Sofia Wallebom från FAR vad som är nytt i Reko 2018.

En tydlig förändring från föregångaren är att Reko 2018 är anpassad både för redovisningstjänster och lönetjänster. Den är också anpassad till en mer digitaliserad miljö och standarden ger nu ökat utrymme för byråns egna rutiner.

– En annan nyhet är att Rapport från din FAR-konsult ersätter bokslutsrapporten. I och med detta har det blivit en tydligare koppling till kunden vad jag som konsult har gjort i uppdraget. Kort sagt vad jag har levererat, säger Camilla Carlsson.

Värdet av auktorisationen

Delar av avsnittet berör också vikten och värdet av auktorisationen.

– Att anlita en auktoriserad konsult är alltid en trygghet för kunden. Då får man en konsult som är välutbildad, ansvarsförsäkrad, kvalitetskontrollerad och jobbar enligt Reko, säger Sofia Wallebom.

Du kan lyssna på avsnittet här. Reko-podden hittar du även på bland annat iTunes, Soundcloud och Podcaster.

Text: Mats Rimér
mats.rimer@far.se