Karin Apelman ny generalsekreterare i FAR

2018-03-14 10:03

FAR:s styrelse har beslutat att utse Karin Apelman till ny generalsekreterare.

 Vi är mycket glada över att Karin Apelman vill anta utmaningen att bli ny generalsekreterare i FAR. Vi är övertygade om att hennes bakgrund och erfarenheter är mycket lämpliga för att leda branschen och branschorganisationen in i framtiden, säger FAR:s ordförande Magnus Larsson.

Karin Apelman är för närvarande styrelseledamot i Handelsbanken, Svenska Kraftnät, Bliwa Livförsäkring och Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning (STINT). Uppdrag hon kommer att lämna i samband med vårens stämmor. Karin har tidigare haft flera uppdrag inom svenskt näringsliv och i offentlig verksamhet som Luftfartsverket och Swedavia. Karin var även generaldirektör för EKN mellan 2007–2016.

Börjar 1 juni

– Jag ser fram emot att som generalsekreterare för FAR medverka till att stärka branschens roll som en betydande aktör för ett långsiktigt hållbart näringsliv och samhälle, säger Karin Apelman.

Karin Apelman börjar på FAR 1 juni 2018 och efterträder Dan Brännström som varit FAR:s generalsekreterare sedan 2004. Hans anställningsavtal som generalsekreterare upphör 20 juli i samband med att han fyller 60 år.

 Dan Brännström har med sitt ledarskap och sin synlighet på ett tydligt sätt bidragit till det höga förtroende som branschen åtnjuter. Under Dans tid har FAR också utvecklats från att vara en förening för revisorer till en organisation för branschens alla professioner, säger Magnus Larsson.