Reko-podden avsnitt 3: Kvalitetskontroll

2018-05-25 13:41

I Reko-poddens tredje avsnitt pratar vi om kvalitetskontroll. Alla FAR-medlemmar måste som bekant genomgå en kvalitetskontroll vart sjätte år och i år är det även premiär för lönekonsulterna. Men varför ska man kvalitetskontrolleras?

I det här avsnittet har vi med oss Camilla Carlsson, auktoriserad redovisningskonsult och ansvarig för redovisningsfrågor på FAR samt Caisa Drefeldt, ordförande i FAR:s kvalitetsnämnd för redovisningskonsulter.

– Syftet med själva kontrollen är ju att säkerställa att man har kvalitetsstämpeln som vi vill uppnå i samband med vår kontroll. Vi har ju tidigare pratat om våra fyra hörnstenar; man ska vara välutbildad, följa Reko, bli kvalitetskontrollerad och vara ansvarsförsäkrad, så det är en viktig pusselbit i själva auktorisationen säger Camilla Carlsson.

Hur förbereder man sig då?

– Att läsa på är alltid bra och nu har vi en ny REKO för 2018, det är inte helt fel att läsa den. Det är bra att känna sig uppdaterad. Titta lite på uppdragsbreven, en nyhet är att uppdragsbreven inte får vara mer än fem år gamla, har jag klarat mina utbildningskrav? Det är några saker som är bra att koll på säger Caisa Drefeldt.

Om man vill läsa mer om hur man förbereder sig inför kvalitetskontroll kan du läsa en artikel från förra året här

Lyssna på avsnittet här >>

Text: Peter Larsdotter
peter.larsdotter@far.se

Taggar: Reko-podden