FAR rekryterar skatteexperten Hans Peter Larsson

2018-05-03 12:50

20 augusti 2018 börjar auktoriserade skatterådgivaren Hans Peter Larsson på FAR med yrkestiteln Skatteansvarig. I bagaget har han 30 års erfarenhet av skattejuridik och ett stort engagemang för skattedebatten.

Hans Peter Larsson har gjort sig ett namn som Sveriges mest samhällsintresserade skatterådgivare - någon som inte räds att verka i den allmänna debatten. I sommar börjar han på FAR.

– Min uppgift blir att synliggöra auktorisationen av skatterådgivarna och vad den innebär. Ett viktigt sätt är förstås att driva debatt, där skatterådgivare i dag inte är tillräckligt aktiva. Det gäller jurister generellt. I debatten måste man våga skriva lite svartvitt, alla nyanser kan inte komma fram. Det är något jag har lärt mig, säger Hans Peter Larsson.

Genuint engagemang i frågorna

Att han syns i debatten menar han beror på ett genuint engagemang i frågorna har arbetar med.

– Jag har jobbat med mindre och medelstora bolag de senaste 20 åren och har ett intresse av att föra ut de erfarenheter jag har i rådgivningen i ett vidare perspektiv. Jag har ofta reagerat på försämringar för mina kunder. Det är ett ansvar jag har känt. Det var så FAR lade märke till mig - och nu ska jag lyfta skattefrågorna inom FAR, säger Hans Peter Larsson.

Hans Peter Larsson påbörjar sin anställning på FAR 20 augusti 2018, med titeln Skatteansvarig. Han kommer att arbeta 60 procent och verka från FAR:s lokaler i Stockholm tre dagar i veckan.

De senaste 18 åren har Hans Peter Larsson arbetat på PwC:s kontor i Stockholm med skattefrågor. Han ligger också bakom den populära skattebloggen Tax Matters. Dessförinnan var han knuten till Företagarna i elva år.

Text: Sofia Hadjipetri Glantz
sofia.hadjipetri.glantz@far.se

Taggar: Skatt, Skatterådgivare