Kompetensutveckling – när och var du vill

2018-01-23 14:26

Digitala lösningar blir allt vanligare i vår vardag. Och med digitala utbildningar kan du hålla dig uppdaterad snabbare och få en mer anpassad och flexibel kompetensutveckling – när och var du vill.

– Vår byrå använder ofta och gärna digitala lösningar. Webbinarier ger oss en möjlighet att vara uppdaterad på nyheter på ett enkelt sätt, medan e-utbildningar fräschar upp faktakunskaper eller kompletterar utbildningspaketen, säger Jessica Semb, auktoriserad revisor på Baker Tilly i Umeå.

– Vi som sitter i Umeå har långt att åka till de fysiska kurserna i södra halvan av Sverige. En halvdag blir ändå minst en heldag när du måste resa så långt. Då är det perfekt att kunna ta del av utbildningarna digitalt istället, säger Jessica.

En annan fördel är möjligheten att snabbt fräscha upp kunskaper eller fylla i en lucka någonstans. Med en digital utbildning, som är tillgänglig när du vill, kan du gå den samma dag som du kommer på att du behöver den och slipper vänta på nästa kurstillfälle.

Just flexibiliteten är något som återkommer i omdömet om digitala utbildningar. Det handlar både om tid och plats, då du verkligen kan utbilda dig när och var du vill.

Digitalt för olika behov

Digitala utbildningar är en pusselbit som passar på flera ställen. Fundera över behov och möjligheter innan du bestämmer dig för vilket format som passar just dig.

– Jag tycker det handlar så mycket om vad du ska gå för typ av kurs. Om du ska gå en faktatung kurs med mycket inläsning av texter, så är en digital utbildning minst lika bra som en fysisk träff. Den är kostnadseffektiv och flexibel. Ska du gå en kurs som handlar mer om reflektion och diskussion så behöver du vara flera som går kursen tillsammans. 

– Vi ska gå penningtvättkursen nu. Då har vi köpt en företagslicens, så att alla kan gå den samtidigt. Sen diskuterar vi den tillsammans så vi vet att alla är med. Det är en jättebra lösning och jag tror verkligen att helt eller delvis digitala utbildningar är framtiden.

Text: Per Pettersson