FAR-podden: Vart är näringslivet på väg?

2017-09-26 13:18

Snabba repliker och vassa formuleringar när FAR-podden kördes inför livepublik på FAR:s branschdagar.

Inspelningen av FAR-podden inför livepublik på FAR:s branschdagar inleddes med att Företagarnas vd Günther Mårder och Elisabeth Thand Ringqvist, ordförande Svenska Riskkapitalföreningen (SVCA), kommenterade höstbudgeten.

Men snabbt gled samtalet över till vart näringslivet är på väg, som ett resultat av temat under branschdagarna: Mitt i förändringen. Samtalsledare var som vanligt FAR:s generalsekreterare Dan Brännström och Balans chefredaktör Pernilla Halling.

Och digitaliseringens vara och icke-vara diskuterades både länge och väl.

– De som lyckas bäst med digitaliseringen är de som vet hur man använder både tekniken och humankapitalet på bästa sätt, sa Elisabet Thand Ringqvist med tillägget:

– En del av dem som inte vill digitaliseras, som inte gillar tech, de har helt rätt – det är för krångligt idag, det är för fult! Det är därför vi behöver alla dessa företag som kan utveckla, förenkla och göra digitaliseringen tillgänglig för alla.

För Günther Mårder var svaret på hur man får ovilliga företag att digitaliseras relativt enkelt:

– Det gäller att locka och att inspirera företag till digitalisering. Visa dem goda exempel, framgångsrika exempel, och fråga ”vill ni inte vara som dem?” – och sen säga att ”bra, då ska ni göra såhär,” menade han.

Lyssna på poddavsnitter här

Text: Sofia Hadjipetri Glantz
sofia.hadjipetri.glantz@far.se

Taggar: FAR:s branschdagar, FAR-podden