FAR har gjort sin första hållbarhetsredovisning

2017-09-18 11:00

FAR har gjort sin första hållbarhetsredovisning. Lena Henriksson och Helena Tjärnström, kommunikationschef respektive ekonomichef på FAR, berättar varför.

Varför har FAR tagit steget och gjort en hållbarhetsredovisning?

– Hållbarhetsredovisningen är inte ett mål i sig, målet är att hållbarhetsarbetet ska vara integrerat i hela verksamheten. Och där har vi på FAR kommit en lång bit på väg och det är vi väldigt stolta över. Hållbarhetsredovisningen är ett ypperligt sätt för oss att leva som vi lär och transparent redovisa hur vi arbetar och hur långt vi kommit, säger Lena Henriksson.

De senaste åren har FAR satsat på att göra en årsredovisning som är både informativ och snygg. Varför är det viktigt?

– Det känns självklart att försöka paketera årsredovisningen så att den är lättillgänglig, intressant och begriplig. Det har vi försökt göra även i år och är så klart extra stolt över vår första hållbarhetsredovisning. 

– Vi ville visa att man även som ett mindre företag kan jobba med GRI. Det har varit en lärorik och spännande tid för både medarbetare och andra intressenter, säger Helena Tjärnström.

Har ni sneglat på några andra företag som har gjort föredömliga hållbarhetsredovisningar senaste åren?

– Självklart! Vi delar ju ut pris för bästa redovisning av hållbarhet! Där har vi fått massor av inspiration. Dessutom får vi mycket kunskap och stöd från FAR:s specialistgrupp för hållbar utveckling, säger Lena Henriksson.

Text: Mats Rimér
mats.rimer@far.se

Taggar: Bästa redovisning av hållbarhet