Siktet inställt mot auktoriserad lönekonsult

2017-10-18 12:07

I november skriver Karin Conradzon FAR:s prov för att bli auktoriserad lönekonsult. Vi letar upp henne efter förberedelsekursen för att kolla läget.

Vi har tidigare skrivit om Karin Conradzons mål: att klara FAR:s auktorisationsprov för lönekonsulter i november 2017. Men redan i oktober arrangerades en förberedelsekurs för att ge de bästa praktiska tipsen i fråga om upplägg, tidsåtgång och delmoment.

– Det känns bra! Stora delar var repetition, men det fanns även en del aha-moment i kursen. Det var skönt att få en viss överblick över hur auktorisationsprovet är upplagt, säger Karin Conradzon när vi haffar henne utanför kurslokalen i centrala Stockholm.

Kundansvarig på PwC

Karin Conradzon är kundansvarig på PwC i Umeå och har varit i branschen i 16 år. Även om lönekonsulten kan checka av en gedigen erfarenhet, har hon berättat att det gäller att tänka bort de genvägar som hon i sin yrkesvardag har lagt till för att exempelvis tidsoptimera arbetet.

– I min lönekonsultvardag är jag mer inriktad på vissa delar, som systemuppsättningar och beräkningar av olika slag. Bokföring är däremot inget jag jobbar med, så det får jag öva på, medger Karin Conradzon.

8 november skriver samtliga som har gått förberedelsekursen lönekonsultexamen.

Text: Sofia Hadjipetri Glantz
sofia.hadjipetri.glantz@far.se

Taggar: Lönekonsult