FAR:s branschdagar i förändring

2017-06-20 16:16

FAR ändrar upplägget på de årliga branschdagarna. Bland annat blir passen kortare efter önskemål från FAR:s medlemmar. Finansminister Magdalena Andersson avslutar branschdagarna med att kommentera höstbudgeten.

Det är bara cirka tre månader kvar till FAR:s populära branschdagar som i år äger rum 21-22 september på City Conference Centre Folkets Hus i Stockholm. Temat är Mitt i förändringen – och ska spegla den verklighet många revisions- och redovisningsbyråer befinner sig i.

– Årets branschdagar har ett tydligt fokus på HUR. Tidigare år har handlat mycket om vad branschen behöver göra och varför, nu måste vi ta steget vidare och konkretisera hur steget in i det nya affärslandskapet bör se ut. Vad efterfrågar kunderna och hur blir branschen bättre på att leverera det som efterfrågas?, berättar Johanna Svensson, auktoriserad revisor på FAR och en av de ansvariga i projektgruppen för branschdagarna.

Vad kan deltagarna mer förvänta sig?

– Deltagarna kommer att få hjälp med hur de kan bygga nya tjänster och vi kommer också att titta på utvecklingen i andra branscher för att dra lärdom av hur de har hanterat stora förändringar och hur de arbetar för att vara attraktiva arbetsgivare.

Andra frågor som kommer att diskuteras är digitaliseringen. Hur gör man egentligen för att bli digital och vad för digitaliseringen med sig för konsekvenser? I takt med att omvärlden och branschen förändras krävs nya kompetenser.

Nytt på branschdagarna är att det tidigare upplägget med långa pass under första dagen är skrotat, något många av FAR:s medlemmar önskat.

– Vi har ett delvis nytt koncept mot tidigare år med kortare pass under dag ett. Dag två finns det möjlighet för deltagaren att själv välja mellan olika seminarier som passar den egna yrkesrollen. Vi har också flera produktutvecklare på plats som ska informera om nyttiga verktyg, säger Johanna Svensson.

– Sen är vi väldigt glada över att Sveriges finansminister Magdalena Andersson avslutar hela eventet med att kommentera höstbudgeten och regeringens arbete mot skatteflykt.

Text: Sofia Hadjipetri Glantz
sofia.hadjipetri.glantz@far.se

Taggar: FAR:s branschdagar, FAR:s framtidsstudie, Nyckeln till framtiden