FAR i Almedalen 2017: ”Hoppas på spänst och dynamik på scen”

2017-06-19 14:56

Fyra seminarier på lika många dagar. I år ska FAR:s generalsekreterare Dan Brännström dessutom moderera branschorganisationens seminarier i Almedalen.

Den hektiska Almedalsveckan närmar sig. I år satsar FAR på att arrangera fyra seminarier på lika många dagar, 2 – 5 juli, med innehåll som fokuserar på granskning av makten, kommunernas kvalitetsmärkning av välfärden, storföretagens skatt i Sverige samt ekonomisk brottslighet. Dan Brännström, generalsekreterare FAR, kommer att finns på plats och bolla två roller; som generalsekreterare och som moderator.

Vi tog ett snack med FAR:s kommunikationschef Lena Henriksson för att höra mer.

Varför är det viktigt för FAR att vara i Almedalen?

– Vi får träffa medlemmar, politiker, samarbetspartners och vi får möjlighet att diskutera viktiga frågor som vi som branschorganisation är intresserade av.

Vad vill du särskilt uppmärksamma?

– FAR börjar med att diskutera granskningen av makten, vilket vi kör igång med söndagen 2 juli kl. 20 på Clarion Hotel Wisby i den fina trädgården. Samtidigt har vi mingel – dit alla är varmt välkomna! Sedan har vi ytterligare tre seminarier under nästföljande tre dagar. I år kommer vår generalsekreterare Dan Brännström att ha två roller; både som generalsekreterare och som moderator. Vilket vi hoppas ska ge en spänst och dynamik på scen.

Vad hoppas du att du tar med dig från dagarna?

– Att det har kommit mycket folk till våra fyra seminarier. Om man inte är i Almedalen ska man veta att vi kommer att uppdatera på FAR:s webbar (far.se, tidingenbalans.se) och på våra sociala medier. Man ska inte behöva vara på plats för att följa det vi gör. Sen ska jag själv försöka gå på så många av våra medlemsföretags seminarier och evenemang som möjligt.

Följ FAR:s aktiviteter i sociala medier under hashtag: #farialmedalen

Text: Sofia Hadjipetri Glantz
sofia.hadjipetri.glantz@far.se

Taggar: Almedalen