FAR kör igång efterfrågad podd

2017-01-20 10:16

FAR börjar podda igen – med inspelningsstart 19 januari. FAR:s kommunikationschef Lena Henriksson berättar mer.

FAR blir med podd igen – tre år efter den senaste satsningen. Hur kommer det sig att det har blivit dags att ta upp den tråden just nu?

– Vi var grymt tidiga med podd på FAR. Redan 2013 drog vi igång och sände en serie som hette Rakt med Rakel. Spännande samtal med näringslivsprofiler. De avsnitten ligger fortfarande kvar i vårt podd-bibliotek och är väl värda att lyssna på idag. Nu tar vi ett omtag, tajmingen känns helt rätt. Podd är superhett och vi hoppas att vi kan bidra med ännu mer medlemsnytta till våra medlemmar i aktuella frågor. Vi vet att papperstidningen Balans och tidningenbalans.se är uppskattade forum, podden blir ett komplement och en chans att fördjupa sig i ett ämne. Podden kan du lyssna på oberoende av tid och plats. Tillgänglighet och digitalt är en del av FAR:s kommunikationsstrategi.

Namnet blir FAR-podden med undertiteln Samhällsgranskaren som ger dig perspektiv. Det ställer ju höga krav på leveransen. Berätta mer – vad kan lyssnaren förvänta sig?

– Relevanta och intressant samtal i aktuella ämnen som berör och påverkar våra medlemmars vardag. Men vi vill såklart att våra ämnen även ska intressera flera! Hoppas att exempelvis akademin, näringslivet, media och företagare hittar FAR-podden och börjar följa den. Det är ju ett bra sätt för oss att visa vad branschen kan och vill i olika frågor. Så hoppas jag även att våra medlemmar ska hjälpa oss att dela podden i sina nätverk.

Kan du berätta något mer konkret om kommande ämnen och gäster?

– Första avsnittet är vi stolta över. Bara några veckor innan remissen i Välfärdsutredningen ska lämnas in samtalar vi med utredarna. Under våren ska vi ta upp ämnen som jämställdhet, hållbarhet, digitalisering och så är vi på plats med FAR-podden under Almedalsveckan.

Framöver kommer du att hitta FAR-podden här på webbplatsen.

Text:Sofia Hadjipetri Glantz
sofia.hadjipetri.glantz@far.se