Lönekonsulternas auktorisationsdag närmar sig

2017-02-08 13:31

31 maj 2017 är FAR:s första auktorisationsdag för lönekonsulter. Planeringen inför förberedelsekursen och tentamen intensiv för projektgruppen.

De senaste månaderna har fokus på den nya medlemskategorin intensifierats ytterligare. En projektgrupp har bildats för besluta kring den kommande auktorisationen och för att skissa och planera alla nödvändiga steg på vägen. Förutom auktorisationsdagen 31 maj är datum även satt för tentamen 4 maj och förberedelsekurs 3 april.

Micaela Bingström – till vardags tjänsteansvarig för lön på PwC – är ordförande i projektgruppen som arbetar med FAR:s kommande auktorisation för lönekonsulter.

När man arbetar som lönekonsult har man en bred kompetens inom löneområdet. Är det något specifikt som du tycker att man bör fokusera på för att klara provet?

– När provet har tagits fram så har vi i projektgruppen utgått ifrån att den som skriver tentamen ska besitta tillräcklig teori och praktik inom lön och angränsande HR genom att ha arbetat i lönekonsultrollen enligt fastställda antagningskrav. För att maximera chanserna att klara provet så är projektgruppens starka rekommendation att man även anmäler sig till den förberedelsekurs som erbjuds hos FAR. Under denna kursdag så kommer våra utbildningsledare att guida kursdeltagarna genom tips, trix och eventuella fallgropar. Vår förhoppning är att man efter genomförd kursdag ska känna sig trygg med hur provet är uppdelat, ungefär vilka områden som kommer på provet och hur man bör resonera för att uppnå maxpoäng på frågorna. Förutom det är ett hett tips att vara utvilad och ha ätit en rejäl och stärkande frukost!

Text: Sofia Hadjipetri Glantz
sofia.hadjipetri.glantz@far.se

Läs hela artikeln på Balanswebben

Taggar: Lönekonsult