Höjdpunkter under FAR:s branschdagar

2017-08-17 06:53

FAR:s branschdagar, 21–22 september, närmar sig med stormsteg och vi bad Johanna Svensson och Camilla Carlsson på FAR att välja ut några höjdpunkter.

– Det är inte lätt att välja ut något specifikt men om jag måste så tror jag att passet med Craig Fisher och Erik Arwinge som handlar om digitalisering kommer att bli superspännande. Vi kommer att få en bild av hur långt Sverige har kommit i digitaliseringen ur ett internationellt perspektiv. Craig Fisher ger oss en direktrapport från Nya Zeeland som är ett land som kommit långt i teknikutvecklingen, säger Johanna Svensson.

Finns det något annat som du tycker är värt att nämna lite extra?

– Det skulle i så fall vara Per Johansson på RI som tillsammans med Helena Adrian och Bo Åsell diskuterar nyttan med revision och hur den kommer att se ut i framtiden. Och så den programpunkt där bland annat Pernilla Lundqvist debatterar att det är dags att skrota föråldrade lagar, inte minst bokföringslagen.

Camilla Carlsson nickar instämmande men tycker att det även finns några andra inslag att lyfta ut särskilt:

– Det finns två programpunkter som handlar om ledarskap som är värda att lyfta. Dels den där Europas bästa arbetsgivare, Chas Visual Management, berättar hur de arbetar. Men också den där Jonas Hedin och Karitha Ericson berättar om vikten av bra ledarskap i ett förändringsarbete.

– Men jag tycker också att punkten med bland andra Niklas Möller från Capcito verkar riktigt intressant. De har tagit fram en programvara som använder informationen från redovisningen för att hjälpa företagen att få en checkkredit snabbt och enkelt.

Mer information om årets FAR:s branschdagar hittar du här.

Text: Mats Rimér
mats.rimer@far.se

Taggar: FAR:s branschdagar