FAR-podden: Det bästa med jobbet är det personliga mötet

2017-04-07 10:25

Vad är det egentligen för skillnad på en revisor och en redovisningskonsult? Och spelar det egentligen någon roll att man vet skillnaden? Men att det är två drömyrken, det är man rörande överens om i avsnitt 3 av FAR-podden.

I det senaste avsnittet samtalar Pernilla Halling, chefredaktör för tidningen Balans och Dan Brännström, FAR:s generalsekreterare med Anders Hell, auktoriserad redovisningskonsult och Malin Nilsson, auktoriserad revisor om de två yrkesrollerna.

De ger sin syn på hur digitaliseringen påverkar branschen. Och båda är eniga om att den på det stora hela är positiv. Men det är också upp till branschen att anpassa sig till den nya verkligheten.

– Vi måste gå in i en mer konsulterande roll för att vi ska vara relevanta i framtiden. Och det gäller både revisorer och redovisningskonsulter, säger Malin Nilsson.

Men varför ska dagens studenter välja något av yrkena egentligen?

– För mig handlar det om det personliga mötet med kunderna. Det är det som får mig att vilja gå till jobbet varje dag. Att få känna sig värdefull när man har hjälpt någon är så mycket värt, säger Anders Hell.

Lyssna på avsnittet

Text: Mats Rimér
mats.rimer@far.se

Taggar: FAR-podden